16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Μικρές αλλά ευδιάκριτες διαφορές

Έχοντας αποφύγει τις εκτός προγράμματος ήττες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πηγαίνουν σήμερα στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στη φετινή Basket League αήττητοι και γνωρίζοντας ότι το αποψινό αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για την πρωτιά της κανονικής περιόδου και πιθανότατα για το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.

 


Οι δύο “αιώνιοι” θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και για πρώτη φορά στον μήνα Νοέμβριο μετά από επτά χρόνια. Η τελευταία ήταν στις 20 Νοεμβρίου 2011 όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 74-70.

 


Το δείγμα γραφής στο φετινό Πρωτάθλημα δεν είναι μεγάλο, όμως είναι αρκετό για κάποια συμπεράσματα. Μία σύγκριση με βάση τους αριθμούς των πρώτων αγωνιστικών, δείχνει τον Παναθηναϊκό καλύτερο στην επίθεση, στα δίποντα και τα τρίποντα, στα αμυντικά αλλά και στα συνολικά ριμπάουντ, στις ασίστ και τις τάπες, έχοντας έτσι και σαφώς μεγαλύτερο συντελεστή στο ranking.

 


Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά εμφανίζεται οριακά καλύτερος αμυντικά, πιο εύστοχος στις βολές, με περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ, λιγότερα λάθη και περισσότερα κλεψίματα.

 

 

 

Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

 

Η εικόνα του ενός απέναντι στον άλλο είναι πια πολύ συνηθισμένη αφού στη διάρκεια μιας σεζόν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι από τέσσερις μέχρι και 15 φορές -αν διασταυρωθούν δηλαδή οι δρόμοι των ομάδων τους στους τελικούς της Basket League, στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα αλλά και στο Κύπελλο. Ο Νικ Καλάθης και ο Βασίλης Σπανούλης ακόμη και μέσα από τα ανανεωμένα -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- ρόστερ των ομάδων τους, παραμένουν αυτοί που έχουν την μπαγκέτα στο χέρι, αυτοί που διευθύνουν την ορχήστρα.

 


Η διαχείριση τους βέβαια στο Πρωτάθλημα με δεδομένο το πολύ βαρύ πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα, είναι διαφορετική όμως και πάλι μέσα από ένα χρόνο συμμετοχής που φτάνει-δεν φτάνει τα 20 λεπτά ανά αγώνα, δείχνουν τον βαθμό επιρροής τους στο παιχνίδι των δύο “αιωνίων” κάτι που περιμένουμε να δούμε και σήμερα.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ