15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ανοικτή επιστολή Μιζράχι στους φίλους της Μακάμπι

Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ θα ξαναρχίσει και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου με από απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας έχοντας και την έγκριση της κυβέρνησης. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι, θεώρησε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει ανοικτή επιστολή του προς τους φίλους της ομάδας, με την οποία τους ενημερώνει πως η Μακάμπι έκανε και εξακολουθεί να κάνει τα πάντα ώστε το μπάσκετ να εξακολουθεί να παίζεται μέσα στα γήπεδα:

"Αγαπητοί φίλαθλοι, απευθύνομαι σε σας ως ένας άνθρωπος που σας είναι αφοσιωμένος εδώ και δεκαετίες. Όλοι γνωρίζετε πόσα πολλά έχουμε κάνει και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να κάνουμε όσο περνά από το χέρι μας ώστε οι αγώνες να συνεχίσουν να γίνονται και να μη σταματούν ποτέ.

Αυτό ήταν το ζητούμενο από εμάς στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, στον πρώτο και το δεύτερο πόλεμο με τον Λίβανο, στον πρώτο και το δεύτερο πόλεμο του Κόλπου, αλλά και το 2004, όταν, παρά το ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ ήταν συνεχείς, εμείς κάναμε τα πάντα ώστε να κρατήσουμε το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Τελ Αβίβ και να μη μετατεθεί αυτό στη Μόσχα. Και τη φετινή σεζόν δεν εφησυχάσαμε ποτέ και μέχρι την τελευταία στιγμή επιδιώκαμε τη συνέχιση της ισραηλινής λίγκας και των αγώνων της Ευρωλίγκας, πάντα μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών και των οδηγιών.

Περιττό να επισημάνω πόσα χρήματα επενδύσαμε φέτος για να φτιάξουμε μία ελκυστική ομάδα με καλούς προπονητές, που μας έκανε να την απολαμβάνουμε και μας έφερε στην κορυφή του πρωταθλήματός μας και μέσα στην πρώτη οκτάδα, που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Όλα αυτά μέχρι που, δυστυχώς, έπρεπε να σταματήσουμε να παίζουμε εξαιτίας της κρίσης με τον κορωνοϊό.

Όταν ξέσπασε η κρίση, σε όλες τις συνεδριάσεις της λίγκας, επαναλαμβάναμε συνεχώς την επιθυμία μας να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μαζί με έναν μεγάλο αριθμό ομάδων της λίγκας, μπορέσαμε να αποσαφηνίσουμε και να εξετάσουμε μια σειρά ζητημάτων: την υγεία των παικτών, τις πτήσεις από το εξωτερικό ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι παίκτες από το εξωτερικό, την αναγκαία περίοδο καραντίνας, τον τόπο της καραντίνας, την ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των παικτών για προετοιμασία λίγων εβδομάδω ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί μετά από δύο μήνες απραξίας, τον έλεγχο από πλευράς όλων των ομάδων του αριθμού των παικτών που πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα και το νόημα των αγώνων χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Όλα αυτά προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο κατάλληλο για την επανέναρξη των αγώνων.

Θέλαμε επίσης να αναλάβουμε έντονη δράση προκειμένου να πείσουμε το κράτος να αποζημιώσει τις ομάδες για την τεράστια οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί εξαιτίας της κρίσης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αγαπημένη μας ομάδα, περιμένοντας ταυτόχρονα να δούμε την απόφαση της Ευρωλίγκας για τους δικούς της αγώνες. Ήταν σημαντικό για μας να σας ενημερώσουμε για τα γεγονότα και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα στις εξέδρες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ