16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μιζράχι: “Δεν ξεκινάμε χωρίς κρατική αποζημίωση”!

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ σε συνεργασία με την υφυπουργό Αθλητισμού της χώρας άφησαν ανοικτό παράθυρο επανέναρξης της Winner League, καταρτίζοντας πλάνο επανεκκίνησης της αγωνιστικής δράσης μέσα στο καλοκαίρι, που αφορά πρωτίστως το ποδόσφαιρο, όμως μπορεί να εφαρμοστεί και στο μπάσκετ. Αρκεί να το κάνουν αποδεκτό οι ομάδες, οι οποίες ωστόσο βάζουν στο τραπέζι μία ακόμα προϋπόθεση: την αποζημίωσή τους από το κράτος για τα διαφυγόντα λόγω lockdown κέρδη τους!

Μάλιστα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα 7/5 με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιόσι Σαράμπι, οι εκπρόσωποι των ομάδων άφησαν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να εκκινήσουν ούτε την επόμενη σεζόν, 2020-21, αν δε αποζημιωθούν!

"Οι προϋπολογισμοί όλων των ομάδων δέχονται πολύ μεγάλη πίεση και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πρέπει να σταθείτε στο πλευρό μας στις συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών", ζήτησε από τον υπουργό ο εκ των ιδιοκτητών της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Εγιάλ Τσόμσκι, ενώ ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι, ήταν πιο ξεκάθαρος: "Η οικονομική ζημιά είναι πολύ μεγάλη και το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται να βρεθεί ένας τρόπος για να αποζημιωθούν οι ομάδες και να μπορέσουν να επιστρέψουν στους αγώνες. Αν δεν λάβουμε αποζημίωση, δεν θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα".

Ο υπουργός Σαράμπι παραδέχθηκε πως εξετάζονται τρόποι ώστε πράγματι να αποζημιωθούν οι ομάδες: "Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να καθαρίσουμε το τοπίο και ελπίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο ακριβείς εκτιμήσεις σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν οι ομάδες". Και άφησε να εννοηθεί πως το πιθανότερο είναι η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει με κόσμο στις εξέδρες, αν και με όχι εντελώς γεμάτα γήπεδα:

"Προσπαθούμε να κάνουμε δυνατή την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό, ακολουθώντας πάντα πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Ελπίζω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν 2020-21, που τοποθετείται χρονικα τον Αύγουστο, θα μπορέσουμε να δούμε κόσμο στις εξέδρες, αν και τα γήπεδα δεν θα είναι εντελώς γεμάτα. Η εικόνα πάντως θα γίνει πιο καθαρή περί τα μέσα Ιουνίου".

Την ίδια ώρα, σε άλλη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των ομάδων και των παικτών της Winner League, συμφωνήθηκε οι αποδοχές των παικτών για φέτος να περικοπούν κατά ένα ποσοστό 25%, εξαιτίας του lockdown που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ