18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Με τον Νικόλα δε θα πλήξεις…» (vids+pics)

Ο Νίκος Παππάς θα συνεχίσει στο ΟΑΚΑ και θα συμπληρώσει... επταετία στα «χρώματα» του Παναθηναϊκού, πάντα βάζοντας τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, είτε στο παρκέ είτε εκτός αυτού, αν και το σίγουρο είναι πως πάντα η δράση του έχει ενδιαφέρον.

«Μέχρι την κόρνα της λήξης, με τον Νικόλα δε θα πλήξεις», αναφέρει ο στίχος από το τραγούδι των Active Member, που γράφηκε για χάρη του, αναφερόμενο στα παιδικά του χρόνια με μια μπάλα στα χέρια απέναντι από την Αταλάντη, για να ξεκινήσει κάποτε ένα μακρύ ταξίδι. Κι όταν λέμε μακρύ, δε λέμε μόνο τα 12 χρόνια καριέρας που ήδη μετρά, έχοντας ξεκινήσει το 2006 στον άλλοτε ισχυρό Πανελλήνιο, αλλά και όσα συνέβησαν μέσα σε όλο αυτό το διάστημα. Λες και έχουν περάσει... 12 ζωές!

Ύστερα από μία διετία στην Κυψέλη, όπου δόθηκαν τα σημαντικά πρώτα δείγματα, ενώ κέρδιζε δύο τίτλους με την «χρυσή» τότε Εθνική ομάδα, με το Ευρωμπάσκετ U18 στην Αμαλιάδα το 2008 και το Ευρωμπάσκετ U20 στη Ρόδο το 2009 αργότερα, πήγε στην Χώρα των Βάσκων να δοκιμάσει την τύχη του. Στην Μπιλμπάο ανήκε για μία τριετία, χωρίς να αγωνιστεί όμως επί της ουσίας και παραχωρούμενος δανεικός σε Ρεάλ Μαδρίτης Β και Κολοσσό. Εκεί, πάντως, στην Μπιλμπάο, είχε ξεκινήσει η κόντρα με τον Φώτη Κατσικάρη. «Νομίζω ότι αυτός δεν ήθελε να συνεργαστούμε», ήταν κάποτε η τοποθέτησή του σε συνέντευξή του, με την υπόθεση αυτή να έχει κορυφωθεί στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ 2015, όταν είχε απαντήσει σκληρά στον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, που τον κατηγορούσε ότι έδειχνε άρνηση.

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, θα ξεκινούσε μια ανοδική πορεία με τον ΠΑΟΚ και θα κορυφωνόταν στον Πανιώνιο, όπου τη σεζόν 2012-2013 θα αναδεικνυόταν σε πρώτο σκόρερ της Stoiximan.gr Basket League, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τότε προπονητή, τον άνθρωπο ίσως για τον οποίο έχει μιλήσει με τις καλύτερες κουβέντες σε συνεντεύξεις του, αναφορικά με όσους κόουτς έχει συνεργαστεί.

Τότε, ένα όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παίρνει τον Παππά, παρέα με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, στηρίζοντας πολλά πάνω τους για το μέλλον του Παναθηναϊκού, επιθυμώντας τότε υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα βασιζόταν σε Έλληνες παίκτες, οι οποίοι θα οδηγούσαν το σύλλογο σε ομαλή μετάβαση επιτυχιών, μετά το τέλος μιας εποχής με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το 2012, αν και το 2013 μόλις είχε έρθει το double υπό τον «Άρτζι».

Κι εκεί, ο Παππάς θα έβρισκε... το λιμάνι του. Αγαπημένος από την πρώτη στιγμή στην «κερκίδα», επί Πεδουλάκη δεν είχε ίσως τις ευκαιρίες που έψαχνε. Ίσως γι' αυτό είχε αναφέρει την ατάκα «δεν νομίζω πως μπορώ να ταιριάξω με ανθρώπους σαν τον Πεδουλάκη», αν και φυσικά δεν αποτελούσε νύξη για τις τεχνικές του ικανότητες.

Εκεί που θα έβρισκε τη δυνατότητα να δείξει ποιος είναι, ήταν την επόμενη χρονιά με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τον αφήνει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και πολύ σύντομα ακούγεται ένα σύνθημα από τους οργανωμένους: «Γεια σου Παππά, Παππά...». Πολύ γρήγορα έγινε αυτό, που πολλοί αθλητές παλεύουν χρόνια να αποκτήσουν. Όχι πως ο Νίκος Παππάς δεν το άξιζε. Ίσα ίσα, το ένστικτο που λειτουργεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού συνήθως δε λαθεύει, όταν αποθεώνει συγκεκριμένο παίκτη ή προπονητή.

Την επόμενη σεζόν, όμως, μια νέα ιστορία θα προστίθετο στην «Οδύσσεια» του. Με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο, κι ενώ έχει ανανεώσει την προηγούμενη χρονιά, με την ομάδα να είναι δίπλα του στο σκληρό τραυματισμό που του είχε τύχει στο «Βενετόκλειο», τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μέχρι που ο Σέρβος δηλώνει στο συνδρομητικό κανάλι το εξής, στις 2 Απριλίου 2016: «Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά». Για άπαντες ήταν «σταθμός» η δήλωση αυτή και η ρόδα... γρήγορα θα γυρνούσε. Λίγο καιρό αργότερα ο «Σάλε» απομακρύνθηκε, μετά τη «σκούπα» από την Μπασκόνια στα playoffs της Ευρωλίγκα, ο Πεδουλάκης επέστρεψε και... τα βρήκε με τον Παππά αγωνιστικά, για να κάνει τρομερούς τελικούς με τον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να αρκεί.

Ο «Άρτζι» του κρατούσε ρόλο και για την επόμενη χρονιά, αλλά το -25 στο Φάληρο θα έφερνε τον Τσάβι Πασκουάλ. Με τον Καταλανό, το «αλέγρο» και... μπουκαδόρικο στυλ του Παππά παραμένει στην επίθεση, αλλά δείχνει πια προσήλωση παντού. Κάπως έτσι, κερδίζει ξανά μία ανοδική πορεία στο... ασανσέρ του και από τότε υπάρχει σε γενικές γραμμές μία κανονικότητα. Συντελεστής στο double, ο Παππάς έχει ξανά θέματα με την Εθνική μετά το Ευρωμπάσκετ 2017, αφού μία ο τσακωμός με τον Γιάννη Μπουρούση, μία η μη κλήση του από τον Θανάση Σκουρτόπουλο, οδηγήθηκε έτσι στο... trash talking στο ματς με τον ΓΣΛ στο Κλειστό της Νεάπολης, που θα «φούντωνε» αυτή την κόντρα. Την ίδια στιγμή που, για την έτερη κόντρα με τους δημοσιογράφους είχε πει την ιδιαίτερη παρομοίωση με το... παστίτσιο που τρώει πολλά χρόνια, αλλά δεν έχει μάθει να φτιάχνει.

«Είμαι ειλικρινής και αυτό σε βάθος χρόνου, πιστεύω πως εκτιμάται», έχει πει στο παρελθόν. Δεν έχει άδικο και έχει τον τρόπο να δείχνει ποιες είναι οι αληθινές του προθέσεις, όσον αφορά τους συνανθρώπους του, όταν έρχεται η ώρα. Ένα παράδειγμα, ήταν το γήπεδο μπάσκετ που δημιούργησε με δικά του έξοδα για τους τροφίμους των φυλακών Κορυδαλλού, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες κινήσεις που έχουν γίνει από αθλητή. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, για την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα. Ίσως να ήταν και αυτή, που να τον «ώθησε» στο να μείνει στον Παναθηναϊκό, με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram να επιβεβαιώνει τη συμφωνία. Λίγες μέρες αργότερα, με τη συμβολή στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό μηνός περίπου να είναι καθοριστική για τον τίτλο, η ανανέωση για τα επόμενα δύο χρόνια γινόταν σωστή.

Για να μην πλήξει ποτέ κανένας. Με τον Νικόλα. Μέχρι την κόρνα της λήξης...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ