17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Με τον Καλάθη οδηγό (vids)

Ο Νικ Καλάθης έκανε... μάγκες τους συμπαίκτες του και με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο πρωταγωνίστησε στην ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο, που έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 87-71 επί του Μιλάνου. Με τις 14 ασίστ του, μάλιστα, έκανε ρεκόρ στην ιστορία των "μπλαουγκράνα"! Επέστρεψε στις νίκες η Μπάρτσα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό απέναντι σε μια Αρμάνι, που είχε τη νίκη στα χέρια της επί 35 λεπτά.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με φούρια προηγούμενη με 11-0 στο 3' και παρά το ότι το Μιλάνο βάζοντας την μπάλα στον Χάινς μάζεψε κάπως τη διαφορά, εντούτοις όλη η πρώτη περίοδος ανήκε στους γηπεδούχους. Οι "μπλαουγκράνα" επέβαλαν το γρήγορο ρυθμό τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, βρήκαν επιθετικές λύσεις από διάφορους παίκτες (ο Μίροτιτς στην αρχή, ο Ντέιβις μετά, ο Κούριτς προς το τέλος του δεκαλέπτου) κι αν δεν έκαναν πολλά λάθη, θα είχαν ξεφύγει περισσότερο από το +8 της περιόδου (23-15).

Όμως στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε. Η Μπαρτσελόνα έπαψε να απειλεί από την περιφέρεια, ο Ντέιβις μόνος του όσο κι αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να την κουβαλήσει, γιατί η άμυνα άρχισε να... μπάζει. Ο Ντιλέινι πήρε μπροστά και οδήγησε το Μιλάνο αρχικά στην ισοφάριση (29-29 στο 15'), ενώ στη συνέχεια η ιταλική ομάδα, που είχε στο μεταξύ ισορροπήσει τη μάχη των ριμπάουντ με τους Χάινς και Μπρουκς να κάνουν σπουδαία δουλειά, βρήκε λύσεις από το περιφερειακό σουτ των Μίτσοφ και Σιλντς με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά. Και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 43-39.

Το Μιλάνο συνέχισε να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου με τους Μίτσοφ, Ντιλέινι, αλλά και τον Πάντερ να δίνουν λύσεις και παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα κέρδιζε σταθερά τη μάχη των ριμπάουντ. Προς το τέλος του δεκαλέπτου μάλιστα και καθώς ο Καλάθης έκανε καλή δουλειά στο μοίρασμα της μπάλας, ενώ παίκτες από τον πάγκο όπως ο Οριόλα και ο Σμιτς έδωσαν λύσεις, η Μπάρτσα πέρασε μπροστά, όχι όμως για πολύ. Ο Ταρτσέφσκι έδωσε και πάλι προβάδισμα στο Μιλάνο με τη λήξη του δεκαλέπτου (61-60).

Το Μιλάνο συνέχισε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα ως τα μισά της τελευταίας περιόδου κυρίως χάρη στη δράση του Ντιλέινι. Όμως από κάποια στιγμή και μετά η άμυνα της Μπαρτσελόνα έγινε πιο επιθετική, ο Καλάθης βγήκε μπροστά και μαζί με τους Ντέιβις, Μίροτιτς και Χίγκινς πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή. Μεταξύ 35' και 39' η Μπάρτσα έτρεξε ένα σερί 16-0, πέρασε μπροστά με 80-69 και "καθάρισε" ένα παιχνίδι  που δύσκολα φαινόταν ότι θα κέρδιζε.

Ο ΟΔΗΓΟΣ: Ο Νικ Καλάθης σκόραρε ελάχιστα, μόλις 5 πόντους. Έκανε όμως όλα τα άλλα και κυρίως κυκλοφόρησε άριστα την μπάλα μοιράζοντας 14 ασίστ. Μάζεψε και 6 ριμπάουντ κι ήταν ο καταλύτης της νίκης της Μπαρτσελόνα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Καλάθης μοίρασε μόνος του μία ασίστ περισσότερη από όσες όλο το Μιλάνο μαζί (14 έναντι 13)!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ