23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο γιόρτασε η ομογένεια (vid)

Μια λαμπρή εκδήλωση διοργάνωσαν οι Έλληνες ομογενής της Νέας Υόρκης με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987.

Έτσι, με βασικό άξονα τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας « Cosmos FM» το παρών έδωσαν τα τρία αδέλφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης,  Θανάσης και Κώστας) αλλά και οι βετεράνοι διεθνείς καλαθοσφαιριστές, Παναγιώτης Φασούλας και Μιχάλης Κακιούζης. Επίσης, στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο Πρόξενος, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η Διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Το ραντεβού δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του «Adelphi University», όπου περισσότεροι από χίλιοι Ελληνοαμερικανοί κάθε ηλικίας προσήλθαν για να δουν από κοντά τις παλαιές και νέες δόξες του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις δηλώσεις του ανέφερε: «Από τότε που ήμουν ρούκι μέχρι και σήμερα, δεν έχω παίξει ποτέ στη Νέα Υόρκη με λιγότερους από 300 Έλληνες να με υποστηρίζουν.  Είναι άνθρωποι που δείχνουν την υποστήριξή τους, όπως σήμερα, και πάντα προσπαθώ να τους χαιρετάω όλους και αισθάνομαι άσχημα όταν στεναχωρώ κάποιους και δεν τους βλέπω», ενώ εξέφρασε για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να κατακτήσει ένα μετάλλιο με την Εθνική ομάδα, που θα έχει μεγαλύτερη θέση στην καρδιά του από ένα πιθανό πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Φασούλας ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται για κατορθώματα όπως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η επανάσταση του 1821 και το «ΟΧΙ» του 1940.  Σήμερα, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να επιδείξουμε και κατορθώματα της σύγχρονης Ελλάδας, ένα εκ των οποίων είναι το μπάσκετ, έστω κι αν δεν έχει την ίδια σημασία βέβαια με αυτά που προανέφερα», για να συμπληρώσει ο Μιχάλης Κακιούζης: «Εγώ εμπνεύστηκα από τον Παναγιώτη, η γενιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εμπνεύστηκε από εμάς, ελπίζω τα παιδιά μας να εμπνευστούν από τον Αντετοκούνμπο.»

Θερμό χειροκρότημα εισέπραξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, μετά την θητεία του στους New York Knicks.

Στην συνέχεια ακολούθησαν αγώνες επιλέκτων αγοριών και κοριτσιών με προπονητές των δυο ομάδων τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αντίστοιχα.

Το παρών έδωσε και ο γνωστός τραγουδιστής, Θάνος Πετρέλης,  ο οποίος τραγούδησε τον Εθνικό ύμνο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ