22.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Με τέτοιον Παπαγιάννη δεν θέλει σέντερ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε παιδικά λάθη και κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη επισκίασε τα πάντα...

Η νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας δεν συνιστά είδηση. Μάλιστα δεν συνιστά καν επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς την πορεία των δύο ομάδων, αλλά και τους στόχους που έχουν. Βέβαια, η Ευρωλίγκα κρύβει πολλούς κινδύνους και οι «πράσινοι» απέφυγαν μία εκτός προγράμματος ήττα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και να μην ψάξουν τη νίκη μέσα από την επίθεσή τους.

Το χθεσινό (15/1) παιχνίδι έμοιαζε μ' ένα τεστ χαρακτήρα. Το ξεκίνημα και το 19-2 μαρτυρούσε «περίπατο». Από τη φύση τους όμως οι Γερμανοί δεν τα παρατούν ποτέ. Έστω κι αν είναι ποσοτικά λίγοι στο ρόστερ των Βαυαρών, ήταν αποφασισμένοι να παλέψουν για την έκπληξη. Είχαν για οδηγό τους άλλωστε τις νίκες της Άλμπα Βερολίνου μέσα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Αυτήν την φορά όμως δεν τα κατάφεραν, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει την παράδοση που τον θέλει αήττητο απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο στο γήπεδό του (3-0).

Ο Ντεσόν Τόμας βγήκε ξανά μετά από καιρό μπροστά, «καθαρίζοντας» με μπόλικα επιθετικά ριμπάουντ και χρήσιμους πόντους. Ο Νικ Καλάθης χωρίς να πραγματοποιήσει πειστική εμφάνιση έφτασε σ' ένα ακόμα double double, ξεπερνώντας τους 2000 πόντους στην καριέρα του στην EuroLeague, ενώ ανέβηκε και στην τέταρτη θέση με τους καλύτερους πασέρ όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω του τον Τομά Ερτέλ. Αυτό όμως δεν είναι κάτι σημαντικό. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» εφόσον είναι υγιής, σε μερικούς μήνες θα περάσει και τον Βασίλη Σπανούλη για να ανέβει στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι θα έχει παίξει λιγότερα παιχνίδια.

Το μεγάλο κέρδος για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης. Η κυρίαρχη εικόνα του απέναντι σ' έναν ψηλό του επιπέδου του Γκρεγκ Μονρό μαρτυρά την τέλεια εμφάνισή του. Είναι αδιανόητο ένας σέντερ με τα προσόντα του να μοιάζει ανήμπορος. Και δυστυχώς ο 23χρονος πρώην ΝΒΑερ είχε τέτοια εικόνα σε αρκετές περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Επιτέλους όμως έδειξε να έχει... νεύρο.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Πλέον μένει να φανεί αν μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στους επόμενους αγώνες... Αρχικά το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις προσφέρεται για να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο, όπως κι αυτό που ακολουθεί σε μία εβδομάδα με τη Βιλερμπάν, ξανά στο ΟΑΚΑ.

Το μεγάλο στοίχημα του Ρικ Πιτίνο τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την Εθνική είναι ο Μεγαρίτης σέντερ... Αν το κερδίσει, τότε θα έχουν βγει κερδισμένοι οι «πράσινοι» που πονούν εδώ και χρόνια στη θέση του σέντερ, αλλά και η «επίσημη αγαπημένη».

Όσον αφορά την πορεία του «τριφυλλιού», τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Η εξάδα φαίνεται να είναι στο χέρι του εφόσον προστατέψει σε αυτά τα παιχνίδια την έδρα του και σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα της Αρμάνι Μιλάνο. Αν όμως ρισκάρει όπως έκανε χθες (15/1) και γκελάρει, τότε μπορεί να κινδυνεύσει ακόμα και για την όγδοη θέση που θα δώσει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ