28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Με σόου Ουέαρ ο Φάρος πήρε το… ξαφνικό θρίλερ

Ο Γυμναστικός/Φάρος καθοδηγούμενος από τον πληθωρικό Κέβιν Ουέαρ ο οποίος έκανε double double, επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών, παρότι παραμένει ελλιπέστατος και ακόμα αναζητά παίκτες για να καλύψει τα κενά του, με το εντός έδρας 82-78 επί του Κόροιβου που μετά την εντυπωσιακή του εκκίνηση με το 3/4 έχει ξεχάσει τη χαρά της νίκης. Θρίλερ έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο το ματς, με την ηρωική αντεπίθεση του Κόροιβου, που δεν πρόλαβε πάντως να την ολοκληρώσει. Στις 4 επιτυχίες έφτασε η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, στις 3 έμεινε αυτή του Ντίνου Καλαμπάκου.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εντυπωσιακή εκκίνηση στον αγώνα και με τον... χορευτή Ουέαρ να σκοράρει τους πρώτους 14 πόντους τους, προηγήθηκαν με 14-5 στο 5'. Η διαφορά είχε γίνει διψήφια στη λήξη του δεκαλέπτου, 25-14 και αυξήθηκε κι άλλο στην δεύτερη περίοδο, με τον Κόροιβο να υστερεί απελπιστικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και τους γηπεδούχους να παίζουν μυαλωμένα και αποτελεσματικά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 39-25.

Ο Κόροιβος στηρίχτηκε σε μια άμυνα ζώνης για να "μαζέψει" το ματς, βρήκε και επιθετικές λύσεις από τον Χάινς, αλλά η λήξη της τρίτης περιόδου είχε και πάλι την διαφορά σε διψήφια τιμή για τους γηπεδούχους, με το 62-51 να τους βάζει από θέση οδηγού στην τελική ευθεία.

Η αφύπνιση του Μάρκους Πόσλεϊ έφερε σταδιακά τα πάνω - κάτω και τον Κόροιβο να ροκανίζει σταδιακά την διαφορά και να μαπίνει στο τελευταίο λεπτό σε απόσταση ενός σουτ 79-77. Ο Πόσλεϊ με 1/2 βολές στα 16'' μείωσε σε 80-78, αμέσως το φάουλ από τον Κόροιβο και ο Σάφτενααρ στις βολές για 

ΗΓΕΤΗΣ: Το ότι ο υγιής Κέβιν Ουέαρ ήταν πολυτέλεια όχι μόνο για τη Λάρισα, αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα συνολικά το ξέραμε. Ο Αμερικανός πήρε την ομάδα του από το χεράκι στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι και με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ την οδήγησε στη σημαντική νίκη για τη συνέχεια με μια πληθωρική εμφάνιση.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το πάρτι στον αέρα που έστησαν οι γηπεδούχοι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο  απολογισμός στα ριμπάουντ 48-22 μαρτυρά ξεκάθαρα την υπεροπλία των Θεσσαλών και την... απελπιστική κατάσταση που επικράτησε στις μονομαχίες στα ψηλά για τον Κόροιβο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ