22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με συνταγή Λυκογιάννη και μοιραίο τον Σμιθ πήρε το «θρίλερ» ο ΠΑΟΚ (vids)

Ονειρεμένο ξεκίνημα στον πάγκο του ΠΑΟΚ πραγματοποιεί ο Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος είδε την ομάδα του να κερδίζει ακόμη ένα «θρίλερ», και μετά το 86-84 επί του Ιωνικού Νίκαιας, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, είδαν να «πνίγονται» στην άμυνα του Άρη Λυκογιάννη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχαν την ευκαιρία να πάρουν ακόμη και τη νίκη, όταν έκλεψαν την μπάλα με 7,1'' να απομένουν, με τον Σμιθ να χάνει την μπάλα, και άθελα του να παίρνει τον τίτλο του «μοιραίου», αν και νωρίτερα με μακρινό σουτ είχε «πληγώσει» την πρώην ομάδα του, μειώνοντας σε 86-84. Με αυτή την ήττα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγελου υποχώρησε στο 3-6, ενώ ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο 4-4, έχοντας 12-0 επί του Ιωνικού στην Θεσσαλονίκη.

Το παιχνίδι είχε δυο όψεις, με τον Ιωνικό να είναι εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, και με τον Έλμορ σε μεγάλα κέφια να τρέχει ένα σερί 11-0, και να φτάνει στο 13-8 στο 5', ενώ ανέβασε την διαφορά και στο +9 (38-29), με τον 24χρονο Αμερικάνο γκαρντ να έχει 15 πόντους με 3/3 τρίποντα και 6/6 βολές. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 52-44 για τον Ιωνικό, ο οποίος είχε 9/9 βολές από τρία κερδισμένα φάουλ σε τρίποντο, και συνολικά 13/15.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια άλλη ιστορία, με τον Άρη Λυκογιάννη να επιστρατεύει τον Μαργαρίτη, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους έφερε τον ΠΑΟΚ στο +5 (65-60), κρατώντας τους φιλοξενούμενους στους μόλις 8 πόντους για 9 λεπτά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «θρίλερ», με τον Τολιόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στη δράση, με τρίποντο να γράφει το 77-78, και τον Λοβ με πολύ δύσκολο δίποντο στο 1,04'' να σημειώνει το 84-79 για τους γηπεδούχους. Ο Έλμορ δεν εμφανίστηκε ουσιαστικά ποτέ στο παρκέ , και έτσι στα 18'' δεν μπόρεσε να σκοράρει σε λει απ, με τον Τσαλμπούρη με κάρφωνα στον αιφνιδιασμό να πετυχαίνει το 86-81 στα 11''. Ο Σμιθ στα 7,1'' με τρίποντο μείωσε σε 86-84, και παρά το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του έκλεψαν την μπάλα από την επαναφορά του ΠΑΟΚ, έχασε την μπάλα από τα χέρια του στα 0,4'', κρίνοντας ουσιαστικά τον νικητή.

Λοβ, Γκρίφιν, Κακλαμανάκης και τα μακρινά σουτ

Ζερμάιν Λοβ και Μάλκολμ Γκρίφιν ήταν καθοριστικοί για τον ΠΑΟΚ, με τον πρώτο να έχει 17 πόντους (2/5 διπ., 3/3 τριπ.) και το καθοριστικό σουτ στο 84-79, ενώ ο δεύτερος ήταν αυτός που κράτησε τους γηπεδούχους, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 14 πόντους (4/8 διπ.) και 7 ασίστ. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης θα έχει να λέει ότι έχασε για ένα ριμπάουντ το double-double, σκοράροντας 12 πόντους με 5/6 δίποντα και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ. Το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη στηρίχθηκε και στο μακρινό του σουτ, έχοντας 7/15 τρίποντα.

Από ωραίοι...μοιραίοι

Άνταμ Σμιθ και Τζόναθαν Έλμορ κουβάλησαν τον Ιωνικό, και όπως αναμενόταν οι δικές τους αποφάσεις θα έκριναν και το ματς. Ο πρώτος απέναντι στην πρώην του ομάδα είχε 21 πόντους με 4/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ ο δεύτερος είχε 15 πόντους, όλους ως το 15ο λεπτό, με 0/5 δίποντα και 3/4 τρίποντα. Οι δυο τους ήταν που συνεργάστηκαν και στην τελευταία φάση! Άφαντος, απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησε την σπουδαία του καριέρα ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος είχε μόλις 1 πόντο με 0/8 σουτ εντός παιδιάς.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ