31.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Με Ντνίπρο το Λαύριο (pics)

Με την Ντνίπρο κληρώθηκε να αγωνιστεί το Λαύριο στα προκριματικά του FIBA Europe Cup, στο οποίο παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση των «κυανοκίτρινων», στο πλαίσιο της πρώτης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θα λάβει χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου στην έδρα τους και ο επαναληπτικός θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου επί ουκρανικού εδάφους.

Σε περίπτωση πρόκρισης, το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη θα παίξει με την Άλμπα Φέχερβαρ, με το πρώτο ματς επίσης να είναι εντός έδρας (03/10) και το δεύτερο θα διεξάγεται στην Ουγγαρία στις 10 Οκτωβρίου.

Στην κανονική περίοδο του FIBA Europe Cup θα πάρουν μέρος 32 ομάδες, οι οκτώ θα προέρχονται από τα προκριματικά, οι έξι έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους, ενώ άλλες 18 ομάδες θα προκύψουν από τα προκριματικά του Basketball Champions League. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα του BCL αποσύρει τη συμμετοχή της από το FIBA Europe Cup, τότε θα αντικατασταθεί από ομάδα που αποκλείστηκε από τα προκριματικά της δεύτερης διοργάνωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Συνολικά, 27 ομάδες δήλωσαν φέτος συμμετοχή. Οι ομάδες που εξασφάλισαν την απευθείας πρόκρισή τους στους ομίλους είναι η Βαρέζε (Ιταλία), η Καρσίγιακα (Τουρκία), η Βούρζμπουργκ (Γερμανία), η Φάλκο Βολκάνο Σζομπαθέλι (Ουγγαρία), η Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και η Μπέλφιους Μονς-Χάιναουτ (Βέλγιο).

Η κλήρωση της πρώτης προκριματικής φάσης:

Η κλήρωση της δεύτερης προκριματικής φάσης:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ