19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Με «μυθικό» Γκόινς διατήρησε την παράδοση ο Κολοσσός (vids)

Μια τρομακτική παράδοση δημιουργεί ο Κολοσσός στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος επικράτησε στο «Nick Galis hall» για τέταρτη διαδοχική χρονιά του Άρη, και μετά το 84-74 έφτασε τις 3 νίκες στο πρωτάθλημα, πιάνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία με ένα παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται πλέον στο 3-5, ενώ υπέστη την πρώτη της εντός έδρας ήττα στην σεζόν.

Για την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα μετά τις απουσίες των Ντραγκίτσεβιτς και Μιλόσεβιτς, και έγιναν δυσκολότερα όταν έχασε με 5 φάουλ τους Τσάλμερς και Κουζέλογλου στην τέταρτη περίοδο, αποφάσεις που προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες. Οι «Θαλασσί» έφτασαν τις 7 νίκες σε 15 παιχνίδια στην Θεσσαλονίκη, ενώ είχαν σε τεράστια βραδιά τον Γκόινς, ο οποίος πέτυχε 34 πόντους με 5/6 βολές, 7/7 δίποντα και 5/6 τρίποντα , με τον Ηλία Καντζούρη να κατεβάζει δεκάδα στο παρκέ, έχοντας ως απουσία της τελευταίας στιγμής τον Άντριτς.

Από το ξεκίνημα ο Κολοσσός θέλησε να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των γηπεδούχων στο παιχνίδι κοντά στην ρακέτα, και έτσι μετά το αρχικό 3-2 με το οποίο προηγήθηκε ο Άρης, έτρεξε ένα σερί 11-0, και έφτασε στο +10 (13-3), κρατώντας συνεχώς το προβάδισμα, με μοναδική αναλαμπή των «κιτρινόμαυρων» να είναι η ισοφάριση σε 20-20 λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.

Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε στο 43-35 για τους Ροδότες, με τον Γκόινς να είναι άχαστος με 4/4 σουτ εντός παιδιάς, και έφτασε στο +12 (61-49) στο τέλος της τρίτης περίοδου, με τους Κουζέλογλου και Τσάλμερς να παίζουν ουσιαστικά μόνοι τους. Στην εξίσωση μπήκε και ο Λιτλ, ο οποίος βοήθησε με τα μακρινά του σουτ, και έτσι στο 34' έφερε τον Άρη στο - 6 (58-64), σημείο που έγινε και η καθοριστική φάση του αγώνα. Ο Τσάλμερς σε προσπάθεια του για γκολ-φάουλ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, το οποίο ήταν και το 5ο του, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός να κυριαρχήσει στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, και το παιχνίδι κάπου εκεί να κριθεί.

Γκόινς και Άρτις...ζωγράφησαν

Ο Κένι Γκόινς ήταν μια ομάδα μόνος του, και με 34 πόντους σε 28 λεπτά πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας, έχοντας 5/6 βολές, 7/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 3 ριμπάουντ. «Μαέστος» ο Ντομινίκ Άρτις, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/8 τρίποντα, ενώ μοίρασε 5 ασίστ και πήρε και 7 ριμπάουντ.

Τσάλμερς, Κουζέλογλου και ο «αόρατος» Σούλερ

Ο Άρης δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τις απουσίες του, και ουσιαστικά είχε μόλις δυο παίκτες να παίζουν με συνέπεια, και από τη στιγμή που αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ, παραδόθηκε. Ο Μάριο Τσάλμερς είχε 19 πόντους με 1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα και 3 ασίστ, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν συγκινητικός με 13 πόντους (3/7 διπ., 2/5 τριπ.), μαζεύοντας και 15 ριμπάουντ. Απών...αν και παρών στο παρκέ, ήταν ο Τζαμάλ Σούλερ ο οποίος σε 13 λεπτά επιχείρησε δυο τρίποντα, μένοντας στο απόλυτο μηδέν.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ