26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Με Ματσιούλις και Λεκαβίτσιους η Λιθουανία

Από όλα τα μεγάλα αστέρια της, αλλά χωρίς τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας, αποτελείται η προεπιλογή της Εθνικής Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Το μεγάλο «ραντεβού» φέτος έχει δοθεί στα ασιατικά παρκέ, όπου από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «Λιέτουβα» έχει κληρωθεί στον Η’, που θα λάβει χώρα στην πόλη Ντογκουάν, με αντιπάλους τον Καναδά, τη Σενεγάλη και την Αυστραλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντάινους Αντομάιτις, ανακοίνωσε τους είκοσι τέσσερις «εκλεκτούς» τους και σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο ο Γιόνας Ματσιούλις της ΑΕΚ όσο και ο Λούκας Λεκαβίτσιους του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος προέρχεται από κάταγμα ωλεκρανίου και κορωνοειδούς απόφυσης στον αριστερό αγκώνα, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα προλάβει να επανέλθει και να αγωνιστεί κανονικά.

Από τραυματισμό προέρχεται και ο Αρτούρας Γκουντάιτις της Αρμάνι Μιλάνο, ο οποίος υπέστη μες στη σεζόν ρήξη χιαστού και συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες να είναι έτοιμος, ενώ στην προεπιλογή βρίσκονται τα ονόματα δύο NBAers, του Γιόνας Βαλαντσιούνας και του Ντομάντας Σαμπόνις, όχι όμως κι εκείνο του Ντονάτας Μοτιεγιούνας. O 28άχρονος φόργουορντ/σέντερ, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στους Σαντόνγκ Γκόλντεν Σταρς αλλά τελείωσε τη φετινή σεζόν στους Σαν Αντόνιο Σπερς, δεν θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη χώρα που ζει κι εργάζεται τα τελευταία χρόνια, αφού δεν κλήθηκε από τον 45άχρονο τεχνικό.

Αναλυτικά, η προεπιλογή της Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Μάντας Καλνιέτις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ζιγκιμάντας Γιαναβίτσιους, Ντόβις Μπικάουσκις, Άντας Γιουσκεβίτσιους, Μάριους Γκριγκόνις, Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις, Αρτούρας Μιλάκνις, Γιόνας Ματσιούλις, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Ρόκας Γκιεντράτις, Εντγάρας Ουλάνοβας, Ντομάντας Σαμπόνις, Εϊμάντας Μπέντζιους, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Γκίτις Μασιούλις, Παούλιους Γιανκούνας, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μαρτίνας Γκέμπεν, Μαρτίνας Εχόντας, Αρτούρας Γκουντάιτις, Αντάνας Καβαλιάουσκας, Εβάλντας Καϊρις και Εγκίδιους Μοκεβίτσιους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ