17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με Κοκόσκοφ η Σερβία

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Σερβίας, μετά τη συμφωνία του με τον πρόεδρο της Σερβικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

Ο 47χρονος τεχνικός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προπονητικό επιτελείο των Σακραμέντο Κινγκς ως βοηθός, συμφώνησε να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αρχής γενομένης από το Προολυμπιακό Τουρνουά. Θυμίζουμε πως οι «Πλάβι» θα διοργανώσουν έναν από τους προκριματικούς ομίλους, στο Βελιγράδι. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ένας τέτοιας ποιότητας προπονητής ανέλαβε την Εθνική μας. Ο Ιγκόρ είναι η καλύτερη λύση, εν όψει των προσκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε, με τη διεκδίκηση της πρόκρισής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ. Ευχαριστούμε τους Κινγκς και ειδικά το Βλάντε Ντίβατς για τη βοήθειά τους και την κατανόησή τους», ανέφερε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της KCC.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν σύντομα στις ΗΠΑ, ώστε να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. «Είμαι πολύ χαρούμενος, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Αισθάνομαι τυχερός που θα οδηγήσω την Εθνική Σερβίας, για την οποία γνωρίζω πόσα πολλά άτομα αγαπούν και υποστηρίζουν. Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές, αλλά οι φιλοδοξίες των παικτών και των προπονητών να ξέρετε πως είναι πάντα υψηλότερες. Είναι κάτι που γνωρίζω πολύ καλά. Κάθε προπονητής στη Σερβία ονειρεύεται να γίνει τεχνικός στην Εθνική. Ύστερα από είκοσι χρόνια στο ΝΒΑ και δέκα χρόνια συνεργασίας με άλλα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (Γεωργία, Σλοβενία) αισθάνομαι συγκίνηση. Επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Σερβίας δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο».

Θυμίζουμε πως ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ αποτέλεσε βοηθός στη Σερβία Μαυροβούνιο το 2004-4005, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και στο Ευρωμπάσκετ 2005, στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ με την Εθνική Σλοβενίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2017. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την εμπιστοσύνη της, όπως και τους Σακραμέντο Κινγκς για την υποστήριξή τους. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα βάλω όλη την εμπειρία μου και την ενέργειά μου στην Εθνική, θέλοντας να επιτύχουμε τους στόχους μας», κατέληξε ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος διαδέχεται στην άκρη του πάγκου των «Πλάβι» τον αποχωρήσαντα, Σάσα Τζόρτζεβιτς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ