21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σε έδρες-«φωτιά» τα Προολυμπιακά

Στη Βικτόρια, το Σπλιτ, το Κάουνας και το Βελιγράδι θα φιλοξενηθούν τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά, που θα γίνουν το διάστημα 23-28 Ιουνίου του 2020 και θα δώσουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έγιναν γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων χωρών, στα οποία θα διεξαχθούν τα Προολυμπιακά Τουρνουά 2020. Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να αναθέσει τους αγώνες στον Καναδά, την Κροατία, τη Λιθουανία και τη Σερβία, οπότε σε μία από αυτές τις χώρες θα χρειαστεί να ταξιδέψει η Ελλάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Συνολικά, 24 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα αγωνιστούν στα Προολυμπιακά Τουρνουά, χωρισμένα ανά εξάδες. Η κλήρωση θα γίνει στο «Patrick Baumann House of Basketball», στην Ελβετία, στις 27 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή -πλην της «γαλανόλευκης» και των τεσσάρων «οικοδεσποινών»- των Αγκόλας, Βραζιλίας, Κίνας, Τσεχίας, Δομινικανής Δημοκρατίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Νότιας Κορέας, Μεξικό, Νέας Ζηλανδίας, Πολωνίας, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσίας, Σενεγάλης, Σλοβενίας, Τυνησίας, Τουρκίας, Ουρουγουάης και Βενεζουέλας.

Μόνο η πρώτη ομάδα, από κάθε τουρνουά, θα εξασφαλίσει την πρόκριση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, άλλωστε, έχουν ήδη προκριθεί η διοργανώτρια Ιαπωνία και οι Γαλλία και Ισπανία από την Ευρώπη, η Νιγηρία από την Αφρική, οι ΗΠΑ και Αργεντινή από την Αμερική, το Ιράν από την Ασία και η Αυστραλία από την Ωκεανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ