21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Με άμυνα… μέγκενη ο Άρης έμεινε ζωντανός για παραμονή

Ο Άρης κατάφερε μέσω της σπουδαίας άμυνάς του να νικήσει εντός έδρας τον Ηρακλή με 69-63 και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στην Basket League.

Το σύνολο του Σάββα Καμπερίδη κατόρθωσε να φτάσει στο 4-11 μετά από 15 αγωνιστικές και πλέον συγκατοικεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα ο «Γηραιός» έπεσε στο 6-9 κι έχει μπροστά του πολύ κρίσιμα παιχνίδια με τη Λάρισα και το Ρέθυμνο, τα οποία θα πρέπει να πάρει αν δεν θέλει να εμπλακεί κι αυτός σε σενάρια υποβιβασμού.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να «πνίγονται» από το ίδιο τους το άγχος και στο 10' οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν προβάδισμα εννιά πόντων (18-9). Η αντίδραση ήρθε στη δεύτερη περίοδο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 29-32.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικό στην αναμέτρηση καθώς με επιμέρους σκορ 22-10, οι «κίτρινοι» πήραν το μομέντουμ και μαζί το προβάδισμα στο 30' (51-42). Στην τελευταία περίοδος οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεση τους και πλησίασαν 60-58, όμως σ' εκείνο το σημείο ο Άρης ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε τη νίκη με 69-63.

ΗΓΕΤΕΣ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Κεν Μπράουν βγήκαν μπροστά για τον Άρη. Ο πρώτος σκόραρε 16 πόντους και ο δεύτερος πρόσθεσε 15. Οι δυο τους ήταν εκείνοι που κράτησαν την ομάδα μετά το κακό ξεκίνημά της κι ενώ ο Ηρακλής έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Για τους ηττημένους ο... συνήθης ύποπτος Ολιβιέρ Χάνλαν ξεχώρισε με 16.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης ήταν τραγικός σε βολές (9/18) και τρίποντα (4/21), όμως κατόρθωσε να πάρει το παιχνίδι «χτυπώντας» μέσα από τη ρακέτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κίτρινοι» σκόραραν 42 πόντους μέσα από τη ρακέτα και δέχτηκαν μόλις 20. Αυτή η διαφορά, σε συνδυασμό με τους 34 πόντους που πήραν από τον πάγκο τους (ο Ηρακλής μόλις 11) ήταν και οι αιτίες της νίκης της ομάδας του Καμπερίδη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ