16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μεσίνα: «Μεγάλη ευκαιρία για το ιταλικό μπάσκετ» (vid)

Το πόσο μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει ξανά στο επίπεδο του παρελθόντος το ιταλικό μπάσκετ είναι μία καλή παρουσία στο Final 4 επισήμανε με τις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου του δεύτερου ημιτελικού της Ευρωλίγκας, ο Έτορε Μεσίνα. Ο Ιταλός προπονητής βρέθηκε μαζί με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ απέναντι στους εκπροσώπους του τύπου και μίλησαν για το πως βλέπουν την παρουσίας τους ως... αουτσάιντερ σε αυτό το μπασκετικό τριήμερο.

«Γέλαγα όταν λέγατε για τα 7 χρόνια που λείπει η Μπαρτσελόνα από το Final Four! Είναι ψίχουλα μπροστά στα 29 χρόνια που λείπουμε εμείς. Όπως φαντάζεστε, είναι μια τεράστια η χαρά. Είναι χαρά για τον ιδιοκτήτη, για ανθρώπους που στήριζαν τον σύλλογο οικονομικά και συναισθηματικά. Κάποιοι θα μας υποστηρίξουν, κάποιοι όχι, αλλά αν τα πάμε καλά, είναι σημαντικό για το ιταλικό μπάσκετ. Αν τα πάμε εμείς καλά και το ίδιο κάνουν και άλλες ομάδες και φυσικά και η Εθνική ομάδα μπορεί να έρθουν έσοδα και νέοι επενδυτές για το εγχώριο προϊόν.Είναι κάτι πολύ σημαντικό.» θα δηλώσει ο Μεσίνα

Τι σημαίνει όμως για την Αρμάνι το ότι είναι το αουτσάιντερ; «Είναι φανταστικό! Ευχαριστιέμαι κάθε λεπτό, κάθε προπόνηση, συνέντευξη, τα πάντα. Είναι φανταστικό για μένα, το διασκεδάζω πολύ. Είμαι χαρούμενος. Μπορεί να είναι η τελευταία μου συνέντευξη Τύπου σε Final Four, θέλω να το απολαύσω και το τι θα γίνει στη συνέχεια θα το δούμε.»

Ποιο είναι το κλειδί της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα; «Όταν παίζεις αντίπαλος με μία ομάδα που διαθέτει τόσο καλή άμυνα, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες. Θα έχουμε λίγες καλές ευκαιρίες και αυτές πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε»

Από την άλλη, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δήλωσε:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που εκπροσωπό το Μιλάνο και που έχω την ευκαιρία να κερδίσω τον τίτλο με την τρίτη ομάδα. Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι μπορώ να κυνηγήσω την επίδοση του Σάρας, είναι το ειδωλό μου άλλωστε!»

Ποια είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης; «Έχω πει ότι πλέον μιλάμε για διαδοχικούς τελικούς, οπότε σε αυτήν την περίπτωση όλα είναι θέμα του πως προσεγγίζεις το παιχνίδι. Πάντα έπαιζα ως φαβορί. Αυτό δεν ισχύει τώρα, αλλά το παν είναι η νοοτροπία και η ενέργεια, γιατί αντίπαλός μας είναι μία σπουδαία ομάδα».

Δείτε τις δηλώσεις των Έτορε Μεσίνα και Σέρχι Ροντρίγκεθ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ