27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μίροτιτς: «Στόχος είναι ο τίτλος, όχι το MVP»! (vids)

Για τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Ευρωλίγκας, στον οποίο αναμετρώνται η Μπαρτσελόνα με την Αρμάνι Μιλάνο, μίλησαν στη συνέντευξη τύπου οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Μίροτιτς, ακολουθώντας τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Λιθουανός κόουτς ρωτήθηκε για τον αγώνα, αλλά και για τον Πάου Γκασόλ, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς με τη σειρά του έθεσε ως τον τίτλο τον απόλυτο στόχο, βγάζοντας στην άκρη την όποια κουβέντα για το χαμένο για τον ίδιο βραβείο του MVP

«Είναι δύσκολο το εμπόδιο, αλλά όταν έχεις πίεση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι, ειδικά αν είσαι μία ομάδα με τους στόχους μας. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος να τρέχεις, να εστιάζεις στην άμυνα και όλα αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφοράκαι αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν προπονητή. Πιέζω τον εαυτό μου όπως έκανα και στη Ζαλγκίρις. Μπορεί να ήμασταν αουτσάιντερ στο Βελιγράδι, αλλά πηγαίναμε με το σκεπτικό να το κατακτήσουμε. Υπήρχαν σπουδαίες ομάδες. Δεν αλλάζει κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο. Έτσι κάναμε και στο Βελιγράδι. Έτσι είναι το Final 4 και όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες. Περνάς από πολλές μάχες και κάθε ομάδα έχει μια ευκαιρία».

«Η απουσία του κόσμου σημαίνει ότι οι παίκτες ακούνε περισσότερο. Ίσως έτσι να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τους παίκτες να είναι προσηλωμένοι. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα σε Final 4 είναι οι φίλαθλοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να σταθούμε στη μάχη που έχουμε».

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον Πάου Γκασόλ: «Όταν ήρθε εδώ ξέραμε ότι πλησιάζει τα 40 και έχει να παίξει κοντά 2 χρόνια. Σιγά σιγά βοηθάει την ομάδα και βελτιώνεται με τον καιρό. Μαθαίνει την ομάδα και νιώθει και πάλι παίκτης. Σιγά σιγά βλέπουμε πράγματα απ αυτά που θέλαμε να βλέπουμε από εκείνον»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των παικτών, Νίκολα Μίροτιτς, είπε: «Νιώθω εξαιρετικά, είμαι ευλογημένος. Ύστερα από αρκετά χρόνια επιστρέφουμε και πρώτος στόχος μας είναι η Euroleague. Τώρα είμαι εδώ και έχω γύρω μου ανθρώπους που έχουν κατακτήσει πολλές. Δεν βάζω πίεση στον εαυτό μου, θέλω να το απολαύσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε. Ύπάρχουν λεπτομέρειες που θα κρίνουν το νικητή. Είμαι και τα ριμπάουντ. Προφανώς το παιχνίδι μας είναι επιτυχημένο γιατί μας έχει φέρει εδώ. Εμείς προσπαθούμε να κερδίζουμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Εννοείται πως έχουμε υψηλό αμυντικό φίλτρο. Πρέπει να ελέγξουμε τα κλεψίματα στο κομμάτι της επίθεσης, να μην αφήσουμε την Αρμάνι να πάρει μπάλες. Η Αρμάνι είναι σπουδαία ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να φέρουν ψηλά το σκορ. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε».

Ακόμα, ρωτήθηκε για το βραβείο του MVP που πήγε στον Βασίλιε Μίσιτς, παρά το γεγονός ότι εκείνος οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: «Δεν έχασα κάτι. Είμαι εδώ που θέλω να είμαι, στο Final 4. Θα ήταν ωραίο να πάρω το βραβείο του MVP, αλλά στο τέλος κανείς δεν θυμάται τα προσωπικά βραβεία, τους τίτλους θυμούνται. Στόχος είναι να φτάσω στην ευρωπαϊκή κορυφή. Συγχαρητήρια στον Μίσιτς, εγώ θέλω να φέρω το κλαμπ εκεί που του αξίζειΣτόχος δεν είναι ο τίτλος του MVP, στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Συγχαίρω τον Μίσιτς για το βραβείο του MVP ήταν τεράστια τιμή. Είχε φοβερή σεζόν. Θα ήταν σίγουρα καλό να κατακτήσω το βραβείο του MVP αλλά δεν ήρθα γι αυτό. Μου λείπουν οι συλλογικοί τίτλοι όχι οι ομαδικοί. Έχω ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τον τίτλο της Euroleague»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ