17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ματέο: “Κλειδί η δουλειά πάνω σε Σπανούλη – Σλούκα”

O Tσους Ματέο, ο οποίος βρισκόταν στην άκρη του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης, αντί του τιμωρημένου από την Ευρωλίγκα Πάμπλο Λάσο, μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Στάθηκε στην άμυνα της ομάδας του, στη συλλογική δουλειά που έκαναν, αλλά έδειξε το σεβασμό του και προς τους "ερυθρόλευκους" γενικότερα και τους Σπανούλη - Σλούκα ειδικότερα.

"Kάναμε πολύ καλή δουλειά από την αρχή. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και οι δώδεκα παίκτες που πάτησαν παρκέ απόψε", τόνισε και πρόσθεσε: "Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ξέρει πως να παίζει, έχει επικίνδυνους παίκτες που ξέρουν πως να δημιουργούν και να κερδίσουν αγώνες μόνοι τους. Ως ομάδα νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά αμυντικά. Δεν ήμασταν τόσο τυχεροί στην επίθεση, δεν σκοράραμε εύκολα, αλλά είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες, γιατί άξιζαν τη νίκη. Είχαμε μια τόσο δύσκολη σεζόν και αξίζουμε να βρεθούμε στο Top8. Δεν μιλάμε μεμονωμένα για παίκτες, αλλά ο Γκάμπριελ Ντεκ και ο Έντι Ταβάρες, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν το καλύτερο όσα λεπτά έμειναν στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε αυτούς λοιπόν, γιατί το αξίζουν".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Πισεύω πως είχαμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Όλοι είχαν τη δική τους συμβολή. Από την αρχή παίξαμε άμυνα υψηλού επιπέδου και πιστεύω πως ένα από τα κλειδιά ήταν η δουλειά που κάναμε πάνω στους Σλούκα και Σπανούλη, που είναι δύο πραγματικά πολύ καλοί παίκτες και δημιουργούν την επίθεση για την ομάδα τους. Είναι πρωταθλητές. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εναντίον τους. Έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια και ίσως ήταν περισσότερο κουρασμένοι. Αλλά αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάτι από το δικό μας παιχνίδι είναι ότι τα δώσαμε όλα αμυντικά και συμπεριφερθήκαμε ως ομάδα, ελέγξαμε τα σουτ και τις διεισδύσεις και γενικά κυριαρχήσαμε στο κομμάτι αυτό. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει λιγότερα λάθη, αλλά ήταν πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας και ένα ακόμη βήμα προς τα play offs".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ