18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μίλων-Δάφνη, ζωντανή ιστορία (pics)

Ενας αγώνας, μία ιστορία, δύο γειτονιές και ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους (χιλιομετρικά και βαθμολογικά)... Μίλων εναντίον Δάφνης, σε ένα ντέρμπι (κορυφής) που κεντρίζει το ενδιαφέρον, σήμερα, συνολικά, στις εθνικές κατηγορίες και ειδικά στον 2ο Ομιλο της Γ' Εθνικής.

Από τα χρόνια της Α1, τα σαλόνια, την ελίτ και την λάμψη, στα έγκατα των μικρότερων κατηγοριών, Νεοσμυρνιώτες και Δαφνιώτες έχουν βάλει σκοπό να επιστρέψουν σύντομα, εκεί που ήταν, κάποτε. Η μεταξύ τους μονομαχία στο κλειστό του Μίλωνα φέρνει στον νου μερικές από τις ηρωικές στιγμές με πρωταγωνιστές, του παρελθόντος, όταν στην κυριολεξία τα παιχνίδια κρίνονταν στην κόψη του ξυραφιού.

Οταν για κάθε πόντο, στο παρκέ... έπεφταν κορμιά. Παιχταράδες, Ελληνες και ξένοι, πέρασαν και από τα δύο ιστορικά σωματεία, αρκετοί συνδέθηκαν και με τις δύο πλευρές, προπονητές που άφησαν το στίγμα τους, διοικήσεις που έδωσαν το κάτι παραπάνω και που συνεχίζουν. Τα συναρπαστικά ματς ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, πάντα, καθήλωναν το μπασκετικό κοινό και τα γήπεδα που έσφυζαν από ζωντάνια και παλμό. Οριακές αναμετρήσεις που έκριναν, τον νικητή του γοήτρου, ανόδους, σωτηρίες, σημαντικοί βαθμοί πάντοτε διακυβεύονταν.

Στο παρκέ, κάθε φορά, κάθε τους αντάμωση, αποτελεί κι ένα νέο κεφάλαιο, μία νέα ομηρική μάχη, μέσα σε όλες τις ρετρό εικόνες.

Οι φωτογραφίες απλώς, με βάση το υλικό που κατέστη εφικτό να βρεθεί, αποτυπώνουν μερικά από τα παλαιότερα στιγμιότυπα, ενδεικτικά και χαρακτηριστικά, με δράση και από τις δύο έδρες.

Στην κεντρική φωτό: Φίλιππος Μοσχοβίτης-Νάσος Μέντζος

Πάνος Παναγιωταράκος
Σταύρος Βαρυπάτης/Δημήτρης Καζιάνης και σε θέση άμυνας αν
διακρίνουμε σωστά Θανάσης Μπιλλής.
Τζανής Σταυρακόπουλος-Νίκος Μίχαλος
Κώστας Γκαγκαουδάκης με Αγγελο Σίννη, αν δεν λαθεύουμε
Τόλης Κουτρούλιας-Ηλίας Μουτράν
Νίκος Λιακόπουλος-Γιώργος Νεοφύτου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ