24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μέσα ο Χάρις, έξω… ποιος;

Δύο εβδομάδες μετά την καθυστερημένη, λόγω υποχρεώσεών του στην Κίνα, άφιξή του στην Ελλάδα, έφτασε η ώρα να δούμε τον Μάνι Χάρις να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Όπως είναι γνωστό, ο Αμερικανός έφτασε στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου κουβαλώντας ένα πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό, το οποίο δεν του επέτρεψε να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα. Η αποθεραπεία του, ωστόσο, εξελίχθηκε ομαλά και εντός του χρονικού ορίου, που είχε προβλέψει το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Ο Χάρις συμμετέχει εδώ και λίγες μέρες στις προπονήσεις της ΑΕΚ και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αποφάσισε να τον εντάξει στο ρόστερ άμεσα. Στον αγώνα του Σαββάτου με το Ρέθυμνο ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα, παίρνοντας τα πρώτα λεπτά συμμετοχής σε αγώνα της Stoiximan.gr Basket League. 

Όμως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει κάποιος άλλος παίκτης να τεθεί εκτός ρόστερ, διότι στο ελληνικό πρωτάθλημα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι και έξι αλλοδαπών παικτών στη σύνθεση κάθε ομάδας και η ΑΕΚ έχει επτά. Ποιος θα "κοπεί";

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει πει σε ανύποπτο χρόνο μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα ξυπνήσει την ημέρα που θα πρέπει να κάνει τη σχετική δήλωση στον ΕΣΑΚΕ και θα πάρει εκείνη τη στιγμή την απόφασή του. Η Ένωση πρέπει να δηλώσει την αλλαγή στο ρόστερ της μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 20/10, οπότε σε λίγες ώρες θα μάθουμε την οριστική απόφαση του προπονητή της.

Σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις, όμως, με βάση τον τρόπο και το χρόνο που χρησιμοποιεί τους παίκτες ο Μανωλόπουλος, αλλά και το πώς αυτοί ανταποκρίνονται, το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός ρόστερ στη Stoiximan.gr Basket League ο Έντιν Άτιτς, καθώς ο Κέλσι Μπάρλοου φαίνεται πως έχει κερδίσει περισσότερους πόντους. Τίποτα πάντως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απολύτως δεδομένο μέχρι να μάθουμε την απόφαση του προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση ο "κομμένος" δεν θα μπορεί να παίζει στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίθετα, στο Champions League θα είναι διαθέσιμος, καθώς δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός στους ξένους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ