24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέξας: «Θέλουμε αγώνες, αυτοπεποίθηση και νίκες»

Με τέσσερα επίσημα παιχνίδια σε σχεδόν δύο μήνες σεζόν για μία εντελώς νέα ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, η χημεία, η ένταση και η φόρμα είναι έννοιες που μοιάζουν μακρινές. Ο Κώστας Μέξας στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του εξαιτίας της απουσίας αγώνων, μιλώντας μετά τη νίκη επί του Λαυρίου.

 


«Φτάσαμε στις 20 Νοεμβρίου για να παίξουμε εντός έδρας φέτος. Η πόλη μας περνά μία δύσκολη κατάσταση και εμείς είμαστε λίγο προνομιούχοι καθώς συνεχίζουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητα μας. Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα περάσουν γρήγορα και τα καλά νέα με το εμβόλιο έχουν δόση πραγματικότητας. Για το παιχνίδι θέλαμε να μπούμε από νωρίς πολύ δυνατά και αυτό κάναμε. Στην αρχή δεν είχαμε την επιτυχία που θέλαμε, αλλά παλέψαμε καθώς είχαμε μεγάλο άγχος και πίεση για τη νίκη. Στα δύο παιχνίδια μπορεί να χάσαμε, αλλά είχαμε και κακή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Στις προπονήσεις δεν έχουμε αυτή την εικόνα και θέλαμε να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο» είπε και σημείωσε για το Λαύριο: «Αυτά που μου είπε ο κόουτς Σερέλης για την κατάσταση της ομάδας δείχνουν ότι και στην Ρόδο και σήμερα έκαναν υπερπροσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι πολύ δύσκολο να προπονηθείς και να παίξεις σε υψηλό επίπεδο μέσα σε μία τέτοια κατάσταση».

 


Η ροή του αγώνα άλλαξε όταν ο ΠΑΟΚ έγινε πιο πιεστικός στην άμυνα με την παρουσία των Παπαντωνίου και Μήτρου-Λονγκ: «Προσπαθούμε να βρούμε σταθερές μέσα στο γήπεδο. Ο Νώντας και ο Ελάιζα στην άμυνα είναι δυνατοί και αυτό έβγαλαν και σήμερα. Ο Λοβ και Γκρίφιν είναι καλύτεροι στην επίθεση, αλλά δεν σημαίνει ότι θα αλλάζουμε 5άδα σε κάθε επίθεση και σε κάθε άμυνα. Κάθε παίκτης θα πρέπει να βγάλει και αμυντικές αρετές μέσα στο παιχνίδι του. Δεν έχουμε παίκτες μόνο για επίθεση και μόνο για άμυνα. Αλλά και αυτός ο κορμός βρίσκεται μόνο μέσα από ρυθμό και μόνο μέσα από παιχνίδια».

 


Όσο για την επιλογή του να μεταφέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα στο πρώτο ημίχρονο: «Στο ξεκίνημα ήταν σχέδιο μας, να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι μιας και εκεί ήταν το κενό του Λαυρίου. Στο πρώτο ημίχρονο και ο Βαγγέλης και ο Τσαλμπούρης ήταν πολύ καλοί και μας έδωσαν πολλά, για αυτό κιόλας δεν πήραν την μπάλα οι παίκτες έξω από το τρίποντο. Στο δεύτερο ο Βαγγέλης έκανε γρήγορα τα φάουλ και κάναμε τις αλλαγές μας. Ο Κακλαμανάκης βρήκε ρυθμό και μερικά μακρινά σουτ που μπήκαμε μας άλλαξαν και το στιλ».

 


Εντύπωση ασφαλώς δημιούργησε η επιλογή του να μην δώσει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής στον Αλ Χέρντον: «Έχουμε 5 ψηλούς και όλοι θέλουν να παίξουν στην ομάδα. Ο Τσαλμπούρης ήταν πολύ καλός σήμερα και στο ΟΑΚΑ είχε παίξει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ο Μαργαρίτης έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ανέβηκε και ο Κακλαμανάκης και ο Μπιτς όταν πήραν την μπάλα στα χέρια τους, αλλά και στην άμυνα. Ο Χέρντον πρέπει να βελτιωθεί για να μπορεί να πάρει μερικά λεπτά περισσότερο. Πάντως όταν έχουμε 5 ψηλούς, πάντα κάποιος θα νιώσει αδικημένος».

 


Στο τέλος ο Κώστας Μέξας αναφέρθηκε στο στοιχείο του ρυθμού που είναι δύσκολο να βρει η ομάδα του: «Σίγουρα θέλουμε και ρυθμό και αυτοπεποίθηση και αυτά θα έρθουν και από αγώνες και από νίκες. Σίγουρα η εικόνα μας στο Ιβανώφειο και στον Παναθηναϊκό δεν ήταν καλή και αυτό μας άγχωσε ιδιαίτερα. Και σήμερα ακόμα στο ξεκίνημα είχαμε άγχος, αλλά ευτυχώς το γυρίσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι με άνεση. Αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις δεν βγαίνουν μέσα στο παιχνίδι και αυτό αγχώνει και τους παίκτες μέσα στο παιχνίδι. Μας έκαναν κακό και οι δύο αναβολές. Εξ αρχής αναβλήθηκε ο αγώνας κυπέλλου με τον Πανιώνιο και δεν έγινε ποτέ. Μετά αναβλήθηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, άλλαξε το πρόγραμμα. Δεν παίξαμε με το Λαύριο στην αρχή, δεν παίξαμε με τη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα και δεν έγινε ο αγώνας με τον Ηρακλή στο κύπελλο. Όλες αυτές οι αναβολές μας χάλασαν τον ρυθμό μας και την ένταση. Θέλουμε μία μεγαλύτερη ροή στους αγώνες μας και ελπίζουμε να την βρούμε μέσα από τα παιχνίδια μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων. Από εκεί και μετά θα φανεί εάν το πρόβλημα μας είναι ο ρυθμός ή κάτι άλλο που θα πρέπει να διορθώσουμε».

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ