16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μάρκοβιτς: «Έχει βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ»

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς, αφού αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με την Τενερίφη στην Πυλαία, θα τον υποδεχθεί τώρα στην Τουρκία με την Γκαζιαντέπ.

Ο 49χρονος προπονητής άλλαξε ομάδα, αλλά και πάλι θα βρει δρόμο του τους Θεσσαλονικείς, αυτή τη φορά στο «Kamil Ocak Sports Hall» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Basketball Champions League (20/12, 19.00). Στην προπόνηση της ελληνικής ομάδας το βράδυ της Δευτέρας (18/12) βρέθηκε στο κλειστό και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το Θοδωρή Ζάρα και το Λίνο Χρυσικόπουλο, με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΚΑΟΔ, ενώ συζήτησε και με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Ηλία Παπαθεοδώρου και το μάνατζερ της ΚΑΕ Τέλη Ζουρνατσίδη.

Εν συνεχεία, μίλησε για το ματς των δύο ομάδων, τονίζοντας: «Το παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς, κυρίως για την ψυχολογία μας. Δεν έχουμε πιθανότητες να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, οπότε δεν είναι σωστό να αφήνουμε όλη μας την ενέργεια σε βάρος του τουρκικού πρωταθλήματος στο οποίο οφείλουμε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας, αλλά μια νίκη είναι πάντα πολύ σημαντική στην ψυχολογία. Επειδή όταν ήρθα η ομάδα προερχόταν από δέκα διαδοχικές ήττες, ήταν σε κακή κατάσταση και είχε κακή ψυχολογία, η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς, όχι όμως για το θέμα της πρόκρισης, αλλά για να βρούμε το δρόμο μας. Φυσικά, τη χρειαζόμαστε γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας το επόμενο Σάββατο (23/12) για το τουρκικό πρωτάθλημα (με την Ιστανμπούλ ΒΒ)».

Ο προπονητής της Γκαζιαντέπ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ και τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν σε σχέση με τον αγώνα που τον αντιμετώπισε με την Τενερίφη στο «PAOK Sports Arena», στον πρώτο γύρο του Basketball Champions League: «Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα τη δυνατότητα να δω αναλυτικά την πορεία του ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Ξέρω, όμως, ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά, έχει μια σημαντική αλλαγή στο ρόστερ του. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, είναι σίγουρα καλύτερος από τον αγώνα με την Τενερίφη στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω να γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Όσον αφορά στην αποχώρησή του από τα Κανάρια Νησιά, δεν θέλησε να επεκταθεί: «Δεν νομίζω ότι έχω να πω πολλά. Είχαμε καλή πορεία, σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος που έφυγα. Προφανώς, η διοίκηση ήθελε έναν προπονητή που θα είχε μεγαλύτερη εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, οπότε δεν θα κρίνω την απόφασή τους. Θα τους παρακολουθώ και θα τους ευχηθώ καλή επιτυχία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ