24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μάης Κωνσταντινίδης στο basketa.gr : «Μυστικό μας…οι άριστες συνθήκες εργασίας»

Αν μια ομάδα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής αυτή είναι η Δάφνη Δαφνίου, η οποία μετά από επτά αγωνιστικές ισοβαθμεί στην κορυφή του πρωταθλήματος με τον Δούκα, έχοντας ρεκόρ 6-1.

Με μια ομάδα που χτίστηκε με σύγχρονη φιλοσοφία, με παίκτες ταλαντούχους αλλά και έναν προπονητή με προοπτικές, η χαρά του αθλήματος έχει δείξει μια διαφορετική προσέγγιση στο Χαίδάρι, δικαιώνοντας τις επιλογές της διοίκησης, η οποία χάρη στην αρωγή του ΓΣ Περιστερίου, δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο.

Ο Μάης Κωνσταντινίδης, ο οποίος μετά την περσινή του περιπλάνηση στους πάγκους βρέθηκε στο «Χρ.Αγγουράκης» στο πλευρό του Κώστα Σορώτου, συμβάλλοντας στην πορεία πρωταθλητισμού του δευτέρου γύρου, που έφερε και την παραμονή, στην πρώτη σεζόν της Δάφνης στην Β' Εθνική. Και επειδή κάποιες φορές το σωστό timing ενδέχεται να φέρει προοπτικές καριέρας, ο Έλληνας τεχνικός άδραξε την ευκαιρία, και προοδεύει και αυτός μαζί με την ομάδα. Μιλώντας στο basketa.gr ανέλυσε το πλάνο του, ενώ αναφέρθηκε και στις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού με τον Έσπερο, αλλά και στο Περιστέρι.

Το καλοκαίρι ήρθε η πρόταση να συνεχίσεις ως πρώτος προπονητής στην Δάφνη και η ομάδα έχει οδηγηθεί σε θέσεις ανόδου. Είναι ως τώρα μια ονειρική σεζόν : «Ήταν πολύ χρήσιμο ότι την περσινή σεζόν βρέθηκα στην ομάδα ως assistant του coach Σορώτου. Η διοίκηση της ομάδας έκανε την επιλογή της στο πρόσωπο μου και ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που ως τώρα πάει καλά» ενώ αναφορικά με τον στόχο μιας ομάδας που εμπλούτισε το ρόστερ της με πολλά νεαρά παιδιά, και αυτός έχει αλλάξει μετά το 6-1 στο ξεκίνημα ανέφερε : «Ο στόχος ήταν και παραμένει η σωτηρία. Όταν φτάσουμε στις 12-13 νίκες, που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο στόχο, θα τον επαναπροσδιορίσουμε».

Αναφορικά με το μυστικό της ομάδας και που οφείλεται η εκπληκτική πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα ανέφερε : «Η ομάδα επέλεξε ταλαντούχα νεαρά παιδιά και το βασικότερο, φιλόδοξα. Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και πολύ δουλειά, προχωράμε. Τα σημαντικότερα στοιχεία είναι οι άριστες συνθήκες εργασίας και το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων».

Ο Μάης Κωνσταντινίδης αντιμετώπισε τον Έσπερο Καλλιθέας, μια ομάδα στην οποία έχει εργαστεί. Στην αναφορά του στην αναμέτρηση μίλησε για την ιδιαιτερότητα του : «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, γιατί έχω περάσει 4 παραγωγικά χρόνια στον Έσπερο, και χαίρομαι για την πορεία του στο πρωτάθλημα. Ο αντίπαλος μας ήταν ανταγωνιστικός, προκαλώντας μας φθορά με φάουλ και πηγαίνοντας πολλές φορές στην γραμμή τω ελευθέρων βολών. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο επιμείναμε με πολύ πιεστική άμυνα, και με δεδομένο ότι έχουμε επιλέξει να αγωνιζόμαστε με ανοιχτό ρόστερ, κατορθώσαμε να φτάσουμε δίκαια στη νίκη, έχοντας εναλλακτικές και άρα πολλή ενέργεια».

Το Περιστέρι έχει σταθεί αρωγός στην φετινή προσπάθεια της ομάδας του Χαϊδαρίου, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει : «Η συνδρομή του ΓΣ Περιστερίου σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία είναι υπέρ πολύτιμη. Την θεωρώ κομβική για την επιτυχία του φετινού εγχειρήματος, την άψογη συνεργασία των διοικήσεων των δύο συλλόγων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ