19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λυκογιάννης : «Αν συνεχιστεί η κατάσταση αδιαφορίας…»

Ο Άρης Λυκογιάννης διεύρυνε το σερί του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, μετρώντας τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, αλλά στις δηλώσεις του δεν φάνηκε ικανοποιημένος, κρατώντας μόνο τη νίκη απέναντι στο Μεσολόγγι.

Μίλησε για την αμυντική τακτική, ανέφερε πως δεν είναι υπέρ της αλλαγής παικτών, αλλά προειδοποίησε πως αν κάποιοι συνεχίσουν αδιάφοροι θα το σκεφτεί.

Αρχικά ανέφερε: «Είναι σημαντικό σήμερα που κερδίσαμε. Το γεγονός ότι κερδίσαμε χωρίς να απειληθούμε ουσιαστικά είναι το μόνο θετικό για σήμερα. Δεν είμαι ικανοποιημένος για την εικόνα μας. Μετά τα πρώτα λεπτά και τα πρώτα σουτ του Γκότσερ η αντίδραση μας δεν ήταν καλή. Μοιάζαμε σαν να παίζαμε τον τελικό της Ευρωλίγκα. Μερικές φορές καταλαβαίνει τι θέλεις να κάνεις και τι κάνεις και από την γλώσσα του σώματος

Σήμερα υπήρχε και μεγάλη διαφορά ποιότητας, ο αντίπαλος έπαιζε χωρίς δύο ξένους και αυτό φάνηκε στο τέλος. Ο αντίπαλος προσπάθησε με κάθε τρόπο να μας σταματήσει. Με zone press, με match ζώνη, με άμυνα στο αδύναμο χέρι του pick and roll και σε όλες ανταποκριθήκαμε. Αμυντικά είχαμε προβλήματα και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Όταν δεν το κάνεις αυτό, τότε δεν μπορείς να καθαρίσεις ένα παιχνίδι και να πάρεις τη διαφορά. Τώρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να δουλέψουμε γιατί παίζουμε με μία ομάδα που έχει ποιότητα και δεν θα συγχωρέσει τέτοια λάθη όπως αυτά που κάναμε σήμερα».

Για την άμυνα και αν είναι θέμα νοοτροπίας ή ικανότητας: «Θεωρώ ότι είναι θέμα πρωτίστως νοοτροπίας. Για την ικανότητα δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα. Αλλά πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα και σε κάθε φάση του αγώνα για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πάρει τις νίκες που πρέπει».

Για το αν δείχνει κάτι η φάση στο τέλος με τον Τέρνερ που τελείωσε μόνος του αντί να πασάρει στους ελεύθερους συμπαίκτες του: «Ναι και συζητήθηκε μέσα στα αποδυτήρια. Δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν με τον Λοβ, αλλά σήμερα είδαμε και τους rookie μας να είναι εκτός γηπέδου. Ειδικά ο Κονατέ στην αρχή του αγώνα μπήκε και έπαιζε διαφορετικό σύστημα στην άμυνα του pick and roll από εκείνο που δουλεύαμε μέσα στην εβδομάδα».

Για το αν προσαρμόζεται ο ίδιος στον ΠΑΟΚ: «Προσπαθώ... Ξέρετε ότι εγώ στις ομάδες μου έδινα κύρια σημασία στην άμυνα. Φέτος στον ΠΑΟΚ ήρθα μέσα στη σεζόν και βρήκα μία ομάδα, που έχει μεγάλες επιθετικές αρετές, άρα δεν μπορούσα να κάνω και πολλές αλλαγές. Προσπαθώ να προσαρμοστώ σε όλα αυτά και να κάνουμε την ομάδα, να αποδίδει ακόμα καλύτερα. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε και την άμυνα μας. Δεν μπορείς πάντα να δέχεσαι 80-85 πόντους και να περιμένουμε να βάζουμε 90+ πόντους σε κάθε παιχνίδι».

Για τη συνέχεια και πως θα γίνει καλύτερη η εικόνα: «Έρχεται ένας γύρος και είναι δύσκολος γύρος για τον ΠΑΟΚ. Εμείς δε θέλουμε να κάνουμε αλλαγές. Και εμένα δεν μου αρέσει να κάνω αλλαγές στην ομάδα μου. Είμαστε στην εποχή του κορωνοϊού και ξέρουμε ότι όποιος παίκτης είναι εκτός αυτή την εποχή είναι εκτός δράσης για 8 και πλέον μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρεις τι παίκτης θα έρθει και αν τελικά θα είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε ήδη. Βέβαια εάν δούμε ότι συνεχίζεται η κατάσταση αδιαφορίας από μερικούς παίκτες θα το σκεφτούμε. Δεν μου αρέσει η γλώσσα του σώματος να δείχνει ότι «φάγαμε δύο πόντους, πάμε να βάλουμε άλλους δύο» Εάν οι στόχοι επιτευχθούν, τότε θα κάνουμε και εμείς εκπτώσεις, αλλά ποιος ξέρει πόσο γρήγορα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας;»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ