24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λούτσιτς και Ζίπσερ έδωσαν την νίκη στην Μπάγερν

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague η Μπάγερν και η Βαλένθια διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Μόναχο με τους Βαυαρούς να αναδεικνύονται νικητές με 90-79 σε ένα ματς με αρκετές εναλλαγές στο σκορ. 

 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μπάγερν να μην έχει ρυθμό τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και την Βαλένθια να παίρνει γρήγορα κεφάλι στο σκορ, σημειώνοντας το 2-9. Στην συνέχεια οι παίκτες του κόουτς Τρινκέρι αφυπνίστηκαν και χτυπώντας είτε με διεισδύσεις είτε από το «ζωγραφιστό» την άμυνα των Ισπανών, τους φόρτωσαν με φάουλ και έφτασαν από νωρίς στο μπόνους των ελευθέρων βολών. Κάπως έτσι έτρεξαν ένα σερί και πήραν τα ηνία του αγώνα, διαμορφώνοντας το 18-11 με τον Λούτσιτς να πετυχαίνει αρκετούς μαζεμένους πόντους. Οι Ισπανοί είχαν απαντήσεις και κατάφεραν να μειώσουν στο 21-18, το οποίο ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου. 

 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου με καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρνει να ξεφύγει και τον Σίσκο των γηπεδούχων να σημειώνει από νωρίς το τρίτο του φάουλ. Στην συνέχεια αμφότερες οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να πηγαίνουν σε μεθοδικές επιθέσεις, ταΐζοντας τους ψήλους τους. Παράλληλα εκτελέστηκαν και σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, τα οποία βρήκαν στόχο. Χάρη σε ένα ξέσπασμα στο κλείσιμο της περιόδου με μπροστάρη τον Πρέπελιτς η Βαλένθια πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της (37-39).  

 

Η τρίτη περίοδος ήταν και αυτή με την σειρά αμφίρροπη. Οι Λούτσιτς, Τζόνσον και Ζίπσερ εξακολουθούσαν να κουβαλάνε επιθετικά την Μπάγερν, την στιγμή που η Βαλένθια χάρη στους Πρέπελιτς και Ντούμπλιεβιτς παρέμενε ζωντανή στην διεκδίκηση του αγώνα. Το σκορ που διαμορφώθηκε πριν το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ήταν το 62-60

 

Τα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν γεμάτα με λάθη και από τις δύο πλευρές. Προς τα μέσα τις περιόδου και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να σκοράρουν με χαρακτηριστική ευκολία, χωρίς όμως να είναι το ίδιο αποτελεσματικές και στην άλλη πλευρά του γηπέδου και κάπως έτσι το σκορ ήρθε στο 76-76. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η Μπάγερν πάτησε γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Χτίζοντας ρυθμό από την άμυνα τους, οι Γερμανοί έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, βρήκαν ελεύθερους διαδρόμους και ευστόχησαν σε σουτ πίσω από τα 6.75, τελειώνοντας έτσι την υπόθεση νίκης. Κατά το άκουσμα της τελευταίας κόρνας από την γραμματεία ο φωτεινός σηματοδότης έγραφε 90-79.   

 

Οι διακριθέντες για τους νικητές ήταν οι Λούτσιτς (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ζίπσερ (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Τζόνσον (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Πρέπελιτς (18 πόντοι, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα). 

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του συγκεκριμένου αγώνα, πατώντας εδώ. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ