18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λοτζέσκι στο basketa.gr : «Για τον Παύλο και τον Δημήτρη, θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Ο Ματ Λοτζέσκι μπορεί να καυχιέται ότι έχει αφήσει στο στίγμα του στο Ελληνικό μπάσκετ, έχοντας πλέον κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δυο με τον Ολυμπιακό, και το χθεσινό (17/6) με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είχε καθοριστική συμβολή με 12 πόντους, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ, και ανεβάζοντας την απόδοση του στους τελικούς.

Ο 33χρονος φόργουορντ σε δηλώσεις του στο basketa.gr αναφέρθηκε στην χαρά που του έδωσε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, και την ιδιαιτερότητα που είχε, αφιερώνοντας την στον Παύλο αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Επίσης αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στην απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει, ενώ τόνισε ότι θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Ματ είσαι μόλις ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα γνωρίζει τι σημαίνει Παύλος Γιαννακόπουλος, είναι αυτό το τρόπαιο αφιερωμένο σε αυτόν τον μεγάλο διοικητικό ηγέτη :«Είναι ένα ξεχωριστό τρόπαιο, και περισσότερο από όλα για αυτό το λόγο. Αφιερώνουμε αυτό το πρωτάθλημα στον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά και στον Δημήτρη, καθώς αποτελεί μια σύμπτωση που το κατακτήσαμε την ημέρα του πατέρα. Είναι πολύ σημαντικό που τον κάναμε να χαμογελάσει σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που περνάει».

Αναφορικά για το αν η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτέλεσε τη νέμεσις για την φετινή πορεία, και την αποτυχία να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα ανέφερε :«Το πιο ωραίο πράγμα είναι να κατακτάς και να πανηγυρίζεις τρόπαια. Μετά τον αποκλεισμό μας από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, μοναδικός μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα και ευτυχώς τα καταφέραμε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να συμβεί αυτό, παρότι ακούγαμε ότι θα ήταν απλή υπόθεση. Η σειρά πήγε στα πέντε παιχνίδια, ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, και πλέον είμαστε όλοι χαρούμενοι που τα καταφέραμε».

Μπορεί την περσινή σεζόν να μην αγωνίστηκε στους τελικούς, όντας τραυματίας, αλλά ως παίκτης του Ολυμπιακού έζησε την απώλεια του πρωταθλήματος, παρά το πλεονέκτημα έδρας της τότε ομάδας του. Τον ρωτήσαμε αν φοβήθηκε την επανάληψη αυτού του σεναρίου : «Πέρυσι ήμουν τραυματίας και δεν αγωνίστηκα, αλλά φέτος δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ήμουν σίγουρος ότι θα νικούσαμε, όσο δύσκολο και αν ήταν», ενώ για το τι συνέβη και ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε διαφορετικός στο δεύτερο ημίχρονο ανέφερε : «Δεν γινόταν σε όλο το παιχνίδι να χάνουμε τρίποντα, λει απ, και ότι επιχειρούσαμε. Στο δεύτερο μισό παρουσιαστήκαμε καλοί αμυντικά, βάλαμε κάποια σουτ. Έτσι έφυγε η πίεση από πάνω μας και καταφέραμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας«.

Ο Ματ Λοτζέσκι σχολίασε και την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει προσωρινά από το παρκέ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου  : «Δεν μπορώ να καταλάβω τι είχαν στο μυαλό τους, και ακριβώς τι συνέβη. Ίσως είχαν στο μυαλό τους να αποχωρήσουν έτσι και αλλιώς και το έκαναν», ενώ για το αν είχε κάποιο πρόβλημα στο ΟΑΚΑ ως παίκτης των «ερυθρολεύκων» ανέφερε : «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι για να φοβάσαι στο ΟΑΚΑ. Στα τέσσερα χρόνια που ερχόμουν εδώ, δεν είχε συμβεί το παραμικρό σε κανένα παίκτη του Ολυμπιακού».

Αναφορικά με το μέλλον του ανέφερε : «Πλέον μένω ελεύθερος, θα δούμε τι θα συμβεί, εγώ θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ