15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λογική, ρεαλισμός και αναπόφευκτα ρίσκα από το BCL

Η ανακοίνωση της απόφασης που πήραν FIBA και Basketball Champions League, για ολοκλήρωση της σεζόν στο τέλος Σεπτεμβρίου με διεξαγωγή final 8, ήταν μια θετική πρωτοβουλία για πολλούς λόγους.


Κατ' αρχάς έδειξαν ότι συναισθάνονται τι συμβαίνει στον κόσμο, αφήνοντας όσους συνεχίζουν να (κάνουν ότι) ψάχνουν τρόπους να τελειώσουν σε γήπεδα μέσα στο καλοκαίρι την διοργάνωσή τους να εκτίθενται ως εκτός πραγματικότητας.


Εν συνεχεία έδειξαν σχετικά γρήγορα αντανακλαστικά. Εκτιμούμε μια κατάσταση και όταν είναι φανερό προς τα πού πάει, παρουσιάζουμε ένα εναλλακτικό πλάνο, ρεαλιστικό και μάλλον το δικαιότερο που μπορούσε να υπάρξει. Βγάζοντας έτσι , σε ό,τι αφορά την δική τους διοργάνωση, από μια μακρόχρονη και άνευ αντικειμένου αναμονή και αγωνία, ομάδες και παίκτες.


Ενα ακόμα σημείο είναι ότι αναγνωρίζει την ζωτική σύνδεση του σπορ με το φίλαθλο κοινό και δεν θέλει άρον άρον να κλείσει τη σεζόν, για οικονομικούς και μόνο λόγους, σε κάποιο έρημο γήπεδο που και πάλι δεν θα μπορούσε.


Από 'κει και πέρα, η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα έχει και τα αναπόφευκτα ρίσκα της. Το ένα ότι κανείς δεν ξέρει αν όλα αυτά, διεξαγωγή αγώνων και με κόσμο μάλιστα στις εξέδρες, θα είναι εφικτά τον Σεπτέμβριο, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι. Το δεύτερο είναι ότι αν με το καλό η ζωή έχει ομαλοποιηθεί, θα πάνε να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο οκτώ ομάδες που όχι μόνο θα έχουν αλλάξει ριζικά σε πρόσωπα σε σχέση με αυτές που έφτασαν μέχρι εδώ, αλλά μπορεί να μην ανήκουν καν στην διοργάνωση! Διότι το BCL βγάζει θέσεις μέσα από τα πρωταθλήματα, άσε που υπάρχουν και οικειοθελείς αποχωρήσεις καμιά φορά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ