15.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Λεωνίδας Τριανταφύλλου στο Basketa: «Κίνητρο να παίζεις με τον Κόμματο»

Ο Ερμής Αγιάς πήρε ένα ακόμη «διπλό» σωτηρίας στη Λευκάδα και ο πρωταγωνιστής του, Λεωνίδας Τριανταφύλλου, μίλησε στο Basketa.gr για τη μεγάλη εμφάνιση του ιδίου και των συμπαικτών του, το τι έχει φέρει το «4 στα 4» επί Στέφανου Πέρκου και την παρουσία του… απόντος στην αποστολή με τη Δόξα, Νέστορα Κόμματου, του οποίου όμως η παρουσία, ήταν μία βασική αιτία να έρθει στην ομάδα το καλοκαίρι του 2016.

Σε εξαιρετική κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος προχώρησε στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, παίρνοντας μάλιστα «διπλό» επί μίας ακόμη ομάδας, που παλεύει να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα στην Α2. Ο λόγος γίνεται για τη Δόξα Λευκάδας, που έγινε το «θύμα» για το «4 στα 4» στην εποχή του Στέφανου Πέρκου, που βρήκε… άσους στα μανίκια του, καθώς έπρεπε η ομάδα του να αγωνιστεί με τις κομβικές απουσίες των Νέστορα Κόμματου και Στέργιου Τσιαμπαλή.

Κι όμως, ο Ερμής τα κατάφερε, με τον Λεωνίδα Τριανταφύλλου μεγάλο πρωταγωνιστή, «πυροβολώντας» έξω από τη γραμμή των 6.75 με 20 πόντους και 6/8 τρίποντα. Ο 30χρονος γκαρντ μίλησε στο Basketa.gr για το πώς ήρθε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, εξηγώντας ότι «ήμασταν συνέχεια κοντά στο σκορ και αυτός ήταν ο σκοπός μας, ώστε στη συνέχεια με μερικά μεγάλα σουτ να διεκδικήσουμε την νίκη. Το ματς εξελίχθηκε ακριβώς έτσι, με αποτέλεσμα να πάρουμε το «διπλό» και τώρα βλέπουμε ως τελικό το παιχνίδι με τον Δούκα, ώστε να σωθούμε και μαθηματικά με νίκη. Η ομάδα συσπειρώθηκε τον τελευταίο καιρό, κάτι που συμβαίνει γενικά με τις αλλαγές προπονητή, και πήρε τα επιθυμητά αποτελέσματα», ενώ για το αν αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα του, επεσήμανε πως «ήταν, εννοείται, δύο πολύ μεγάλες απουσίες αυτές των Κόμματου-Τσιαμπαλή σε αυτό το ματς και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που «κυνηγά» τα playoffs. Παίκτες, όπως εγώ, πήραμε περισσότερες προσπάθειες και ανταπεξήλθαμε, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το τεράστιο «διπλό» και πλέον να είμαστε ένα βήμα από το να τελειώσουμε με την υπόθεση της παραμονής».

Δε θα μπορούσε, φυσικά, να μη μιλήσει για το εξαιρετικό του παιχνίδι, «σκοτώνοντας» τη Δόξα από μακριά. «Βρέθηκα εγώ σε αυτή τη θέση και τα έβαλα. Η αλήθεια είναι, ότι και λόγω των απουσιών που είχαμε, πήρα περισσότερες μπάλες στα χέρια μου, για να σκοράρω και χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου με αυτό τον τρόπο. Θα μπορούσε, βέβαια, να βρίσκεται κι άλλος παίκτης στη θέση μου», ανέφερε ο Λεωνίδας Τριανταφύλλου, που κατέθεσε και τη δική του άποψη για το τι έχει αλλάξει στις ημέρες του Στέφανου Πέρκου στο «τιμόνι» του Ερμή Αγιάς, εστιάζοντας στο πνευματικό κομμάτι. «Δεν νομίζω, ότι άλλαξε κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά, δεν προλαβαίνεις άλλωστε να κάνεις κάτι για αυτό σε αυτό το σημείο της σεζόν. Όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις, η αλλαγή προπονητή βοηθά στην αλλαγή του κλίματος, ενώ πέραν της πολύ καλής δουλειάς του κόουτς Πέρκου, πρέπει να επισημάνουμε και αυτή του κόουτς Παππά, από το πόστο του βοηθού. Μας βοηθούν και οι δύο σε μεγάλο βαθμό στην προετοιμασία των αγώνων», είπε.

Γυρίζουμε τον χρόνο, όμως, σχεδόν δύο χρόνια πίσω, όταν αποδεχόταν την πρόταση της ομάδας, στην προσπάθεια της για μία ανταγωνιστική πορεία στον Βορρά της Β’ Εθνικής, η οποία θα την έστελνε στην Α2 το περασμένο καλοκαίρι. Τι ήταν αυτό, που τον έπεισε να υπογράψει σε άλλη μία θεσσαλική ομάδα; «Ήταν εξαιρετική η προσέγγιση του προέδρου, κυρίου Θεόδωρου Ριζούλη, όπως και του προπονητή Γρηγόρη Γιασάρη, ενώ δεν μπορώ να κρύψω, ότι ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα να παίξω με συμπαίκτη τον Νέστορα Κόμματο. Νομίζω, ότι καθένας το θέλει αυτό στην καριέρα του, ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες. Μετά την περσινή καλή χρονιά, όπου κερδίσαμε την άνοδο, δείξαμε την ίδια θέληση το καλοκαίρι και συνεχίζουμε», αποκαλύπτει ο έμπειρος γκαρντ, ενώ η αναφορά μας στο «άλλη μία», αναφορικά με τις ομάδες της Θεσσαλίας, όπου έχει αγωνιστεί, δεν είναι τυχαία. Τον έχουμε δει να αγωνίζεται μέχρι και στη Stoiximan.gr Basket League με τα Τρίκαλα, όπως και στον Αίολο Τρικάλων, την ΑΕΛ, τον Φοίνικα Λάρισας ή τους Τιτάνες Παλαμά. Αλήθεια, πώς αισθάνεται βοηθώντας διαρκώς προσπάθειες ομάδων της περιοχής; «Φυσικά και είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από δύο στον Μίλωνα, έχω στηρίξει ομάδες της περιοχής και νομίζω, ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται στο μυαλό αρκετών παικτών, να στηρίζουν δηλαδή κάθε καλή προσπάθεια που κάνει μία ομάδα από μία περιοχή καταγωγής τους, ή με την οποία έχουν συνδεθεί», απαντά στο Basketa.gr.

Στα 30 του χρόνια, βέβαια, είναι από τους «σωματοφύλακες» αυτής της ομάδας, δείχνοντας το δρόμο ως έμπειρος. Τι πρέπει να κάνει, όμως, για να δίνει το παράδειγμα στους υπόλοιπους; Αυτό που ο Λεωνίδας Τριανταφύλλου θεωρεί, είναι πως «το μόνο που θέλουμε να μεταφέρουμε, είναι να δουλεύουν όλοι τους σκληρά. Να προπονούνται καθημερινά σε μεγάλη ένταση και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να πετύχουν αυτό που επιθυμούν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ