24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛεΜπρόν: «Δε θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος» (vid)

Αρκετοί είναι εκείνοι που συμμερίζονται την άποψη ότι οι αθλητές δεν πρέπει να μπλέκονται με την πολιτική και να εκφράζουν ανοιχτά της απόψεις του. Ένας εξ'αυτών είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος πέρα από τις άρτιες μπασκετικές του ικανότητες είναι φημισμένος και για την κοινωνική του δράση και τη δημόσια τοποθέτηση για ζητήματα που εκείνος κρίνει σημαντικά να σχολιάσει. 

Εξάλλου, ο «King James» αποτελεί πρότυπο για μια τεράστια μερίδα κόσμου και σε αυτό ακριβώς ποντάρει όταν μιλάει για θέματα εκτός αθλητισμού. 

Ο Τζέιμς ρωτήθηκε φυσικά για το εν λόγω θέμα και απάντησε με το δικό του μοναδικό τρόπο: «Δε θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος. Παλεύω για τους ανθρώπους μου.

Παλεύω για την ισότητα, την κοινωνική αδικία, τον ρατσισμό, την καταστολή ψήφου, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας, τα οποία έχω ζήσει και ξέρω ότι ακόμα συμβαίνουν επειδή έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου και χρειάζονται μία φωνή. Αυτή η φωνή είμαι εγώ, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου για να φωτίσω αυτά τα θέματα, μιλώντας για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου και στον κόσμο.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω απλώς στα αθλητικά, επειδή ξέρω πόσο δυνατή είναι η φωνή μου.

Είναι αστείο που το είπε, γιατί το 2018 ήταν ο ίδιος που είχε μιλήσει για τα ίδια θέματα για την περίοδο που ήταν στην Σουηδία και έπεφτε θύμα ρατσισμού στα γήπεδα επειδή το επίθετό του ήταν διαφορετικό. Αυτός δεν το είχε πει; Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να κάνει κριτική, επειδή γενικά κάνω την έρευνά μου». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ