17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ιμπραήμοβιτς προς ΛεΜπρόν: “Κάνε αυτό που κάνεις κι άσε την πολιτική” (vid)

Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς κατάφερε για μία ακόμη φορά να μιλούν όλοι γι' αυτόν. Όχι για τα όσα κάνει με την μπάλα στο γρασίδι, αλλά για όσα λέει εκτός αυτού. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχει κάνει ξανά και ξανά και θα το ξανακάνει στο μέλλον. Μόνο που αυτή τη φορά άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και έναν τεράστιο αθλητή στο πρόσωπο του ΛεΜπρον Τζέιμς. Και μάλιστα σε μια περίοδο που θεωρητικά δέχθηκε ο ίδιος ρατσιστική επίθεση. Ρατσιστική για άλλους λόγους, αλλά το γεγονός παραμένει στην ίδια κοινωνική σφαίρα.

Ο Ιμπραήμοβιτς λοιπόν αποφάσισε να την πει στους αθλητές που μιλούν για κοινωνική ισότητα και μάχονται κατά του ρατσισμού. Στο λόγο του μάλιστα αναφέρθηκε προσωπικά στον ΛεΜπόν Τζέιμς, ακολουθώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, το μότο του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό το "shut up and driblle". Δεν το είπε έτσι ακριβώς φυσικά. "Είναι φαινόμενο, αλλά δεν μου αρέσει όταν οι αθλητές ασχολούνται με την πολιτική. Μείνε σε αυτό που είσα καλός. Εγώ παίζω ποδόσφαιρο γιατί είμαι ο καλύτερος. Δεν είμαι πολιτικός. Αν ήμουν ο καλύτερος στην πολιτική, θα γινόμουν πολιτικός. Είναι το πρώτο λάθος που κάνουν όσοι γίνονται γνωστοί. Είναι καλύτερο για μένα να αποφεύγεις ορισμένα θέματα και να κάνεις αυτό που είσαι καλός, αλλιώς ρισκάρεις να κάνεις λάθος".

Eδώ θα πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη παρένθεση. Η πρώτη αφορά ποστ του ίδιου κατά του ρατσισμού. Όταν έγραφε πως "στον κόσμο του Ζλάταν (σ.σ. σε τρίτο πρόσωπο φυσικά) δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό. Όλοι είμαστε ίσοι".

Το δεύτερο μέρος αφορά αυτά που συμβαίνουν αυτή στιγμή με τον ίδιο και την UEFA. H Mίλαν αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου στο Europa League. Ο Ιμπραήμοβιτς δεν αγωνίστηκε, αλλά οπαδοί τον αποκαλούσαν "stinky Balija" που είναι μια υποτιμητική λέξη που χρησιμοποιούν Σέρβοι εθνικιστές για τους Βόσνιους Μουσουλμάνους. Ο Ερυθρός Αστέρας εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός και σπεύδοντας να δηλώσει πως θα βοηθήσει την UEFA στη διερεύνιση της καταγγελίας. Να σημειωθεί πως στο παιχνίδι θεωρητικά δεν υπήρχαν φίλαθλοι, αλλά τα μπουθ που μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετές εκατοντάδες, ήταν ασφυκτικά γεμάτα.

Ο ίδιος ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς μπορεί να αγωνίζεται στην Εθνική Σουηδίας, αλλά ο πατέρας του ήταν Βόσνιος. Ποιος ξέρει; Ίσως ούτε αυτό να τον πείραξε. Ίσως ούτε γι' αυτό θα θέλει να πάρει θέση. Ο ίδιος πάντως πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διένεξης με τον Λουκάκου, μετά τον αγώνα με την Ίντερ, κατηγορήθηκε για επίθεση με ρατσιστικά σχόλια, αλλά αθωώθηκε, ξεσηκώνοντας πάντως θύελλα γύρω από τα όσα φέρεται να είπε στην κόντρα με τον αντίπαλό του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ