23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λεκαβίτσιους: “Ο Καλάθης μου έμαθε πως να τρέχω μια ομάδα”

Focus στον Λούκα Λεκαβίτσιους έκανε αυτή τη φορά η Euroleague, με τον Λιθουανό γκανρτ της Ζαλγκίρις Κάουνας. να μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπως και για την επιστροφή του στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.  

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνύπαρξή του με τον Νικ Καλάθη: «Το να παίζω μαζί με τον Νικ Καλάθη ήταν υπέροχο. Είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και έμαθα από εκείνον πώς να "τρέχω" μία ομάδα. Η ηγετική του ικανότητα είναι τρομερή και πρόκειται για έναν πολύ καλό παικτή. Ελπίζω να πήρα κάτι από εκείνον».

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θυμήθηκε το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα: «Ήταν δύσκολα, αλλά όχι όσο περίμενα. Και πάλι όμως ήμουν μόνος μου. Έπρεπε να μαγειρεύω μόνος μου, να μάθω μια νέα γλώσσα, να γνωρίσω νέους ανθρώπους. Ο πρώτος μήνας ήταν δύσκολος, αλλά στη συνέχεια ήταν ΟΚ».

Παράλληλα, εξήγησε γιατί πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ζαλγκίρις: «Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να βρω ξανά λεπτά συμμετοχής, να απολαύσω το παιχνίδι. Ακόμη κι αν η Ζαλγκίρις ήταν τελευταία στην κατάταξη θα επέστρεφα. Ήθελα να παίξω για τον Σάρας ξανά. Έχει νοοτροπία νικητή, θέλει πάντα να κερδίζει κι αυτό είναι πολύ καλό για τους παίκτες»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ