20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Λειβάδης: «Μεγάλη επιτυχία η παρουσία εδώ για τον Φάρο»

Το καλύτερο δυνατό πέτυχε ο Φάρος Κερατσινίου καταλαμβάνοντας εν τέλει την τρίτη θέση στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών και έχοντας μια αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Κάτι που υπογράμμισε στα όσα είχε να πει και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Λειβάδης.

«Την Παρασκευή κάναμε μια κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Τα κορίτσια είχαν πολύ άγχος και ήταν φανερό πιστεύω. Ήταν δύσκολο να επανέλθουν μετά τον ημιτελικό τα κορίτσια, γιατί πιστεύαμε πως θα έχουμε καλύτερη παρουσία στον ημιτελικό. Είναι επαγγελματίες παίκτριες  όμως, βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα σήμερα, παίξαμε καλύτερα, αλλά και πάλι όχι όπως θέλαμε και όπως παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια».

Ο Φάρος αγωνίστηκε σε αυτό το φάιναλ φορ με την Κεχαγιά να έχει μόλις επιστρέψει μετά από μακρά απουσία εξαιτίας τραυματισμού, αλλά και χωρίς την Ουόκερ: «Μας επηρέασε το πρόβλημα που είχε η Κεχαγιά το προηγούμενο διάστημα σίγουρα, γιατί είναι σημαντική παίκτρια για εμάς και σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Έπαιξε πολύ καλά και επανέρχεται. Δεν είναι 100% έτοιμη. Όσο για απουσία της Ουόκερ, δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, γιατί έχουμε και την Πέλη (Παπαμιχαήλ) και την Κέντρα (Λικέντρα Τζόνσον) που «φορτώθηκε» στην αρχή με φάουλ, αλλά και τις Δίελα και Γκριτζά που μπορούν να αγωνιστούν ως τεσσάρια. Μας βόλευαν και τα σχήματα του Αθηναϊκού με την Λιτλ στο τέσσερα κι έτσι βγάλαμε το παιχνίδι».

Όλα αυτά για μια ομάδα που ουσιαστικά κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατηγορία των μεγάλων: «Είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία στο φάιναλ φορ για τον Φάρο. Είμαστε ευτυχισμένοι αν σκεφτείτε πως πριν τρία χρόνια παίζιαμε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τώρα είμαστε στο φάιναλφ φορ και στη δεύτερη θέση του πρωτθαλήματος. Είναι ωραία τα συναισθήματα».

Παπαμιχαήλ: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη»

Η Πελαγία Παπαμιχαήλ σχολίασε πως «είναι περίεργο παιχνίδι ο μικρός τελικός. Ίσως να έπρεπε να καταργηθούν γενικότερα οι αγώνες αυτοί. Είναι ένα παιχνίδι που είναι άχαρο και ουσιαστικά δεν έχει κάποια αίγλη. Από την μια το λες και... αγγαρεία, από την άλλη όμως παραδέχομαι πως είναι μια ευκαιρία να περάσεις λίγο καλά στην διοργάνωση, έχοντας αποκλειστεί από τον τελικό. Για μένα αυτό ήταν μια ευκαιρία να κλείσουμε χαρούμενα την παρουσία μας εδώ, γιατί προσωπικά δεν πέρασα καθόλου καλά την Παρασκευή στον ημιτελικό. Ήταν μια ευκαιρία να  το ευχαριστηθούμε λίγο, να δείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και ήταν και μια καλή προπόνηση για τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που έρχονται, καθώς εκεί είναι ο στόχος μας πλέον. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε σήμερα. Θέλαμε την τρίτη θέση, ακόμη κι αν μετά από λίγα χρόνια θα τη θυμόμαστε μόνο εμείς. Το ευχαριστηθήκαμε και κάναμε και λίγο χαρούμενους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα».

Καλογερόπουλος: «Δεν είναι αυτή η πραγματική μας εικόνα»

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γαβρίλος Καλογερόπουλος, στάθηκε μετά το τέλος του μικρού τελικού στο γεγονός ότι η ομάδα του μπορεί να παρουσιάσει καλύτερη αγωνιστική εικόνα. «Η προχθεσινή εμφάνιση δεν ήταν η πραγματική εικόνα του Αθηναϊκού, ούτε η σημερινή ήταν. Η καλύτερη μας παίκτρια, η Μακεϊ παίζει ουσιαστικά με ένα πόδι. Την χρησιμοποιήσαμε λίγο σήμερα, γιατί έχουμε ένα μικρό ροτέισον. Σημασία έχει ότι εμείς φέτος επενδύσαμε σε νέα παιδιά, 19χρονα, την Στούπα και την Τζανετάτου για να δημιουργήσουμε μια βάση με τις υπόλοιπες αθλήτριες που έχουμε. Μαζί με τις Σλούκα και Κόνιαλη θα χτιστεί ο Αθηναϊκός την επόμενη χρονιά έχοντας την προσθήκη ταλαντούχων νέων παιδιών».

Η νεαρή φόργουορντ του Αθηναϊκού Νεφέλη Στούπα σχολίασε: «Παλέψαμε και προσπαθήσαμε πολύ και μπορούμε καλύτερα σαν ομάδα. Στόχος μας ήταν να περάσουμε στο Final 4. Είμαστε μια ομάδα με κλειστό ρόστερ και πολλές παίκτριες παίζουν 40 λεπτά στο παιχνίδι. Συνεχίζουμε την προσπάθεια… Τώρα κοιτάμε το πρωτάθλημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ