21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαύριο-Προμηθέας 81-74: Έγινε Λαυριάρα και πάει τελικούς (pics, vids)

Τρύπησε τα ταβάνια του, το ένα μετά το άλλο, έγραψε ιστορία με κάθε πιθανό τρόπο και το Λαύριο είναι στους τελικούς των πλέι οφ της Basket League! Νίκησε στον 5ο ημιτελικό της σειράς-διαφήμιση του Πρωταθλήματος τον Προμηθέα με 81-74 και θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους τελικούς. Για να τα καταφέρει, έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία των πλέι οφ που επέστρεψε από το 0-2, μετά την ΑΕΚ του 2002 στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

 


Ήταν ένα σκληρό αλλά και επεισοδιακό παιχνίδι, γεμάτο ένταση, τεχνικές ποινές, αποβολής και στο τέλος νίκησε η ομάδα που επιστράτευσε όσο περισσότερη συγκέντρωση μπορούσε να βρει.

 

 

Το ματς παρά την κρισιμότητα του είχε καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά. Με πέντε πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη ο Προμηθέας ήταν μπροστά με 9-8 στο 5' όμως το Λαύριο με σκορ κατά κύριο λόγο απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα, προσπέρασε και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 18-12, παρότι είχε 0/6 τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να ακουμπήσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι αλλά ήταν άστοχοι με 4/15 δίποντα.

 


Το Λαύριο με το πρώτο τρίποντο του στο παιχνίδι από τον Κόζι, άνοιξε την «ψαλίδα» στους εννιά (21-12) όμως ο Προμηθέας αντέδρασε και με ένα γρήγορο 7-0, πλησίασε στους δύο (21-19). Την ώρα που όμως το Λαύριο έβγαλε πολυφωνία στο παρκέ, ο Δημήτρης Αγραβάνης πάλευε ουσιαστικά μόνος του, σημειώνοντας 12 από τους πρώτους 22 πόντους του Προμηθέα (28-22 στο 16'). Η αφύπνιση του Κλαβέλ παρέσυρε τον Προμηθέα που προσπέρασε μετά από ώρα με 36-35 στο 19' όμως στο τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι μπροστά με 40-36.

 

 


Το Λαύριο μπήκε με περισσότερη συγκέντρωση στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να χτίσει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (52-42) αλλά η αποβολή του Μάκη Γιατρά λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τον Προμηθέα που με τον Κώστα Ντούβα να κοουτσάρει πια, με σερί 8-0 μπήκε και πάλι στο παιχνίδι (52-50 στο 26') και λίγο μετά ισοφάρισε στους 53 πόντους (28') και προσπέρασε με 55-53 με σερί 13-1! Στο τέλος της τρίτης περιόδου όλα ήταν ανοιχτά για τη νίκη και φυσικά την πρόκριση (59-58 στο 30').

 

 

Ο Προμηθέας έχασε στα 7:51 από το τέλος τον καλύτερο παίκτη του τον Δημήτρη Αγραβάνη με το σκορ στο 61-60. Με τρίποντα του Κόζι και του Κάρτερ, σε μία κατηγορία που ήταν πληγή σήμερα και για τις δύο ομάδες, το Λαύριο πήρε ξανά διψήφια διαφορά σε μία κρίσιμη καμπή του αγώνα (72-62 στο 36'). 

 

 

Τίποτα όμως δεν είχε κριθεί. Έχοντας πια περιορισμένες λύσεις και τον χρόνο να κυλάει εις βάρος του, ο Προμηθέας έκανε την προσπάθεια του με σχήμα τεσσάρων περιφερειακών. Μείωσε στους έξι στα 1:13 από το τέλος (77-71) και στους τέσσερις στα 57'' (77-73)! Ακολούθησε κλέψιμο του Τζέριαν Γκραντ που κέρδισε και αντιαθλητικό φάουλ από τον Κόζι που έκανε ένα ακόμη στον Γιάννη Αγραβάνη που με μία βολή έκανε το 77-74. Ο Γκραντ όμως γλίστρησε και ο Προμηθέας έχασε την ευκαιρία, για να ακολουθήσουν δύο καλάθια του Ντιαλό που «σφράγισε» τη νίκη-πρόκριση!

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Τα μακρινά σουτ στον «τελικό» του Λαυρίου έμπαιναν με το σταγονόμετρο και γι' αυτά αυτά που έδωσε στην ομάδα του ο Γκλεν Κόζι ήταν καθοριστικά και πολύτιμα. Ο Αμερικανός που ήταν και η πέτρα του... σκανδάλου στη στιγμή της αποβολής του Γιατρά, πήρε πολλές φορές την ευθύνη πάνω του και «μίλησε» όταν το χρειάστηκε το Λαύριο. Τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 4/10 τρίποντα ενώ οι συμπαίκτες του είχαν 5/22. Κάτι περισσότερο από πολύτιμος όμως ήταν ο Πέτρος Γερομιχαλός που έκανε τα πάντα στο παρκέ (11π, 10ρ, 4ασ.).

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Παρότι πήρε 10 πόντους λιγότερους από δεύτερες επιθέσεις (7-17), το Λαύριο εκτέλεσε καλύτερα από μέση και κοντινή απόσταση, έχοντας 62% στα δίποντα, επίδοση μεγάλη για ένα ματς τέτοιας κρισιμότητας και έντασης. Ο Προμηθέας από την άλλη πλευρά έμεινε στο 45%.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ