14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Προμηθέας ανεβαίνει βουνό με rotation από τα 80s (vids)

Ανεξαρτήτως όσων έγιναν στη διάρκεια της σεζόν και που, μεταξύ άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα να περάσουν από το ρόστερ του 13 διαφορετικοί ξένοι και να αποχωρήσουν στην πορεία συνολικά 11 παίκτες, ο Προμηθέας είναι έτοιμος να φτάσει στους τελικούς των πλέι οφ. Το 2-0 άλλωστε δεν ανατράπηκε ποτέ στην ιστορία των ημιτελικών των πλέι οφ.

 


Αυτό που έχει καταφέρει τους δύο τελευταίους μήνες πάντως η αχαϊκή ομάδα είναι εντυπωσιακό. Από το τελευταίο... ραντεβού της με τον κορωνοϊό, ανεβαίνει ένα βουνό. Συσσωρεύτηκαν αγωνιστικές υποχρεώσεις τις οποίες έβγαλε με μία ανάσα καθώς από τις 27 Μαρτίου μέχρι χθες, σε συνολικά 56 μέρες, έδωσε 13 αγώνες Πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου. Έδωσε δηλαδή ένα παιχνίδι ανά τέσσερις μέρες. Και τι παιχνίδια!

 


Σε αυτόν τον αγωνιστικό Γολγοθά έπαιξε τέσσερις φορές με το Περιστέρι -μία στην κανονική περίοδο και τρεις στα πλέι οφ- δύο φορές με το Λαύριο επίσης στα πλέι οφ, δύο φορές με τον Παναθηναϊκό σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και από μία με την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τον Κολοσσό, τον Άρη, το Μεσολόγγι και τον Ιωνικό. Ο απολογισμός του; 11 νίκες και τρεις μόνο ήττες συμπεριλαμβανομένης και εκείνης στον τελικό του Κυπέλλου. Καθόλου άσχημα για μία ομάδα που πέραν του ότι παίζει στα κόκκινα σε αυτούς τους δύο μήνες, το κάνει με rotation που θυμίζει... 80s.

 


Ο Προμηθέας, ειδικά αυτού του διαστήματος, πάει κόντρα σε αυτό που απαιτούν οι συνθήκες του σύγχρονου μπάσκετ. Η ένταση, η αθλητικότητα, το παιχνίδι με επαφές για 40 λεπτά, ο up tempo ρυθμός απαιτούν, ειδικά από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, ένα rotation τουλάχιστον 10 παικτών. Πως ανεβαίνει το... βουνό της η ομάδα του Μάκη Γιατρά; Βαριά-βαριά με οχτώ και τώρα που λείπει ο Τζεράι Γκραντ με επτά!

 

 


Τα 30άρια και τα 35άρια στους χρόνους συμμετοχής κάποιων παικτών της ομάδας της Πάτρας είναι συνηθισμένο φαινόμενο αφού δεν γίνεται αλλιώς. Χθες, για παράδειγμα τη 12άδα συμπλήρωναν οι πιτσιρικάδες Μπαζίνας, Κουρουπάκης και Τανούλης ενώ οι εμπειρότεροι Γιάννης Αγραβάνης και Ανδρέας Χριστοδούλου ίσα που μπαίνουν για να δώσουν μερικές ανάσες σε αυτούς που τραβάνε το κουπί. Στα δύο πρώτα ματς της σειράς με το Λαύριο, ο πρώτος μετράει συνολικά 8:52 λεπτά συμμετοχής και ο δεύτερος 4:55.

 


Κάπως έτσι σε σταθερή βάση υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται, συχνά-πυκνά, 30+ λεπτά στο παρκέ. Αυτός που το κάνει περισσότερο από τον καθένα είναι ο Τζέριαν Γκραντ, που έκανε χθες τον αδερφό του, τον ΝΒΑερ Τζεράμι Γκραντ να τον χαρακτηρίσει παίκτη ΝΒΑ. Ο Αμερικανός μέτρησε στα πέντε ματς των πλέι οφ 33:50, 39:36, 29:31, 39:21 και 36:30 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Από τις 27 Μαρτίου όταν και άρχισε ο Προμηθέας να παίζει χωρίς ανάσα, ο Τζέριαν Γκραντ έκανε 12 στα 13 ματς Πρωταθλήματος με 30+ λεπτά, χάνοντας το... σερί στο τρίτο ματς της σειράς με το Περιστέρι για 29'' (29:31) κι αυτό γιατί κρίθηκε από νωρίς. Ο Γκραντ είχε μέσο όρο συμμετοχής στα 33:11 στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ είναι στα 35:45. Στα 22 παιχνίδια Πρωταθλήματος που έκανε με τον Προμηθέα μετράει 743:08 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας σχεδόν 34 λεπτά ανά αγώνα!

 

 


Αυτή είναι η πραγματικότητα του Προμηθέα και τον δικαιώνει. Με αυτήν θα πάει ως το τέλος του δρόμου...

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ