17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαύριο – Προμηθέας: Αυτά ανέφερε το σκεπτικό της απόρριψης της ένστασης

Με το προτελευταίο επεισόδιο του επεισοδιακού πέμπτου ημιτελικού των πλέι οφ Λαύριο - Προμηθέας να έχει ολοκληρωθεί με την απορριπτική απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, Νικόλαου Ντόβα για τις τρεις ενστάσεις του Προμηθέα και κυρίως για την τρίτη που αφορούσε σε... ομολογημένο λάθος, αυτό που απομένει πλέον είναι να φανεί αν οι Πατρινοί θα προσφύγουν ή, όχι στο ΑΣΕΑΔ. Αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό μέσα στην ημέρα, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό πάνω στο οποίο στήριξε την απόφαση του ο δικαστής. 

Κατ' αρχάς αποδέχεται ότι υπάρχει η παράβαση που επικαλείται ο Προμηθέας, επισημαίνοντας ότι εμμέσως πλην σαφώς την παραδέχονται και οι διαιτητές στις εκθέσεις τους την επομένη του αγώνα, στις 30/5.

Στη συνέχεια έχει τα ενδιαφέροντα. Κρίνει ότι δεν μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο που επικαλέστηκε ο Προμηθέας (37 παρ. 1 περ. δ΄ του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021) γιατί θεωρεί ότι αποβαίνει υπέρ της ενιστάμενης ομάδας.

Συνεχίζει λέγοντας ότι από το βίντεο δεν προκύπτει κάποια διαμαρτυρία της ενιστάμενης ομάδας, άρα λέει ότι ο Προμηθέας θα έπρεπε να επισημάνει το λάθος διαιτητών και γραμματείας. 

Η συνέχεια έχει μπασκετικά ανάλυση. Λέει ότι η πρώτη άστοχη βολή του Γιάννη Αγραβάνη δεν δικαιολογεί αντίθετη κρίση, επειδή μετά είχε επαναφορά 14'' ο Προμηθέας και με το χρόνο που έμενε, μπορούσαν να γίνουν τρεις επιθέσεις και με την τελική διαφορά να είναι 7 πόντοι, 81-74, θα μπορούσε να έχει καταλήξει αλλιώς το ματς!

Η κατάληξη είναι σύμφωνα με τον δικαστή, ότι αν οι εκατοντάδες διαιτητικές αποφάσεις σε κάθε αγώνα υπόκεινται σε επανέλεγχο και οδηγούν σε επανάληψη εφόσον κριθεί κάποια εσφαλμένη, αυτό θα ήταν ενάντια στο πνεύμα των κανονισμών του αθλήματος.

Εδώ βέβαια, υπάρχουν δύο σημεία... συζητήσιμα. Πρώτον ότι ο ίδιος διέταξε επανάληψη του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για ένα φάουλ που δεν δόθηκε και δεύτερον, ότι εκεί έκρινε απόφαση διαιτητών δηλαδή αν ήταν ή δεν ήταν φάουλ, πήρε... σφυρίχτρα δηλαδή και όχι εφαρμογή κανονισμών από το βιβλίο. Οπως δεν είχε κάνει το ίδιο και στο Κολοσσός - ΠΑΟΚ με το ξεκάθαρο λάθος όταν η μπάλα είχε σκάσει έξω από τη γραμμή στην επαναφορά που οδήγησε στο νικητήριο τρίποντο του ΠΑΟΚ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ