21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός-Λαύριο 100-72: Υπόθεση πέντε λεπτών και κατοστάρα (pics+vids)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε ήταν καταιγιστικός και νίκησε πολύ εύκολα το Λαύριο με 100-72, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Basket League.

Οι «πράσινοι» -που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Χάουαρντ Σαντ-Ρόος λόγω αμυγδαλίτιδας- παρουσιάστηκαν σαφώς πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους οι οποίοι ήταν και καταπονημένοι εξαιτίας της σειράς των πέντε αγώνων με τον Προμηθέα Πάτρας, μέσω της οποίας εξασφάλισαν την παρθενική τους πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πλέον οι δύο φιναλίστ ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο (5/6, 17.00) στο Λαύριο, εκεί όπου μένει να φανεί αν θα γίνει εύκολα το 2-0 ή οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη θα βάλουν δύσκολα στο «τριφύλλι».

Το παιχνίδι δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική. Το σύνολο του Όντεντ Κάτας ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε εξασφαλίσει διαφορά 15 πόντων, (15-0), χωρίς να κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω. Στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 24-8. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και οι κυπελλούχοι Ελλάδας προηγήθηκαν 52-34, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται αρκετά ανταγωνιστικοί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στην τρίτη περίοδο ήταν ξανά ο Παναθηναϊκός εκείνος που πάτησε το... γκάζι κι αύξησε τη διαφορά ακόμα περισσότερο. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 79-47 και το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Η κόρνα της λήξης βρήκε το «τριφύλλι» να επικρατεί με 100-72.

ΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός των «πράσινων» σε περίπου 22 λεπτά πρόσφερε 13 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Μάλιστα οι 12 τελικές πάσες του ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο. Άξιοι συμπαραστάτες ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ντίνος Μήτογλου. Αμφότεροι πέτυχαν από 14 πόντους. Για τους ηττημένους ο Γκλεν Κόζι σημείωσε 15 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση με δεδομένο ότι νίκησε με διαφορά 28 πόντων. Ο σπουδαιότερος αριθμός όμως είναι οι 30 ασίστ που έδωσαν οι «πράσινοι» οι οποίοι δημιουργούσαν με όποιον τρόπο ήθελαν.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ