21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λαρεντζάκης: “Η Μούρθια συνεχίζει να λειτουργεί με… τηλεπροπόνηση”!

Η εξάπλωση της πανδημίας στην Ισπανία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, η χώρα μαστίζεται και οι κάτοικοι βιώνουν την απόλυτη αγωνία μαζί φυσικά με τους απαραίτητους περιορισμούς. Μεταξύ αυτών και Ελληνες που ζουν και εργάζονται εκεί, όπως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής παίκτης της Μούρθια παραμένει στην βάση του και εξηγεί στο Basketa.gr πώς είναι η ζωή στην Ισπανία αυτό το δύσκολο διάστημα, αλλά και πώς συνεχίζει να λειτουργεί η ομάδα του.

Η κουβέντα μαζί του έγινε μετά το τέλος της... προπόνησης της ομάδας! Ναι, σωστά διαβάσετε, αλλά μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα περί... τρελών που συναθροίζονται σε γήπεδο και συνεχίζουν σε κανονικούς ρυθμούς. "Κάθε μεσημέρι στις 12, ανοίγουμε όλοι τους υπολογιστές όπου υπάρχει μια συγκεκριμένη εφαρμογή, βλέπουμε τον γυμναστή της ομάδας και αρχίζουμε το πρόγραμμα. Εντάξει, μην φανταστείς, πους απς, κοιλιακοί, επιτόπιο τρέξιμο, προβολές, αλματάκια, αλλά όλο μαζί κρατάει περίπου 45 λεπτά. Κρατιόμαστε λίγο, νιώθουμε και ότι συνεχίζεται κατά κάποιο τρόπο η καθημερινότητα εν μέσω εγκλεισμού και μιας πρωτόγνωρης κατάστασης για όλον τον πλανήτη".

Η Ισπανία είναι σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού. Φυσικά και η Μούρθια, αν και το περνάει πιο ήπια από πολλές άλλες περιοχές. "Δεν ξέρω, ίσως να είναι και η θερμοκρασία που εδώ πέρα είναι σταθερά υψηλή, ίσως όμως και η απόλυτη πειθαρχία που έχουν επιδείξει όλοι στα μέτρα και η εξάπλωση έχει περιοριστεί. Υπάρχει μια γενική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, μετά τις 7 η ώρα, υπάρχουν ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, τα μόνα καταστήματα που είναι ανοιχτά μαζί με τα φαρμακεία, υπάρχει τρομοκρατημένος κόσμος και είναι λογικό με αυτό που συμβαίνει.

Προχθές που πήγα με το αυτοκίνητο στο σούπερ μάρκετ για κάποιες προμήθειες, έζησα όλα τα αυστηρά μέτρα. Στην είσοδο σου δίνουν απολυμαντικό, γάντια και μάσκα και φυσικά μέσα μπαίνουν μέχρι δύο άτομα. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει με τους διανομείς φαγητού. Εδώ έτσι κι αλλιώς πληρώνεις με κάρτα την ώρα της παραγγελίας, οπότε έρχονται, σου χτυπάνε, αφήνουν την σακούλα στην πόρτα, κάνουν δυο μέτρα πίσω μέχρι να βεβαιωθούν ότι την παρέλαβε και σε αποχαιρετούν"!

Λογικό για κάθε επαγγελματία, κάθε κλάδου, εν μέσω μεγάλων κρίσεων να αγωνιά και για το προσωπικό του μέλλον. "Κάποια στιγμή μας έκαναν οι άνθρωποι της ομάδας μια κουβέντα, φαίνεται και από την εξέλιξη ότι σκοπεύουν να συνεχίσουμε την λειτουργία. Αυτή είναι η διάθεση, ελπίζουν και ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η χρονιά έστω κι αν φτάσει μέχρι τέλη Ιουνίου και λογικά θα ισχύσουν οι συμφωνίες μας. Είναι από τις λίγες ομάδες στην Ισπανία που το κάνει αυτό η Μούρθια. Οπότε και δεν μας έδωσαν σε καμία περίπτωση ούτε εντολή να φύγουμε, αλλά ούτε και δικαίωμα επιλογής, ίσως το κάνουν και για λόγους ασφάλειας και υγείας μας οι άνθρωποι".

Σε όλον τον κόσμο, η ελπίδα για την ομαλοποίηση της ζωής συνοδεύεται και από την αγωνία για την επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει. Ο "Λάρι" του ελληνικού μπάσκετ, έχει δύο εύλογες μπασκετικές αγωνίες. Η μία αφορά στις υποχρεώσεις της Εθνικής και το τι θα γίνει με Προλλυμπιακά τουρνουά και Ολυμπιακούς αγώνες, το άλλο στο επόμενο βήμα της καριέρας του, αναμένοντας την επιστροφή στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό όπως είχε αποκαλύψει το basketa.gr από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την μετακίνησή του στην Μούρθια.

"Εννοείται ότι σήμερα που μιλάμε, η σκέψη του κάθε ανθρώπου είναι να σταματήσει η εξάπλωση του ιου, να καταπολεμηθεί η πανδημία, να μην υπάρξουν άλλες απώλειες, να επανέλθει σταδιακά η ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Νομίζω κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, μόνο να εκφράσει ελπίδα. Ετσι κι εγώ, ελπίζω να μην χρειαστεί να ακυρωθούν τα πάντα και να μπορέσουν το καλοκαίρι να γίνουν οι προγραμαμτισμένες διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων για τις οποίες όλοι ανυπομονούμε. 

Σε ό,τι αφορά την δική μου καριέρα, νομίζω ότι μετά από μια αρκετά καλή χρονιά που έκανα στην Ισπανία είμαι έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα. Ετσι νιώθω και προσδοκώ να έχω την ευκαιρία που περιμένω, ξέρω φυσικά ότι με αυτά που συμβαίνουν τα πάντα πάνε πίσω, η ζωή ολόκληρη, όχι μόνο ο αθλητισμός. Μακάρι να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και να πούμε τέλος καλό, όλα καλά".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ