14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λάρισα-Λαύριο 66-75: Λαύριο από ατσάλι (vids)

Το Λαύριο έδειξε ακόμη... ζαλισμένο από τη «συντριβή» με τον Ολυμπιακό, είδε τη Λάρισα να είναι εξαιρετική για τρία δεκάλεπτα, αλλά κατάφερε στο τέλος να βγάλει αντίδραση και να πάρει ένα «διπλό» με 75-66, το οποίο αποκτά πολλαπλή σημασία, πέραν της βαθμολογικής, εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να δείχνουν πως δεν τους λυγίζεις εύκολα.

Η Λάρισα αιφνιδίασε τον αντίπαλό της με το καλύτερο ίσως ξεκίνημα που έχει κάνει στην εποχή της στην Basket League, με τους Χάντσον και Ζάρα να οδηγούν σε ένα αρχικό 10-0 και τον Κρουμπάλι να μπαίνει στην «εξίσωση» για το 17-2 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ήταν η στιγμή να αρχίσει να αντιδρά το Λαύριο, με τον Γερομιχαλό να παλεύει και να βρίσκει ως συμπαραστάτη τον Περσίδη, που «αφύπνισε» τους υπόλοιπους μαζεύοντας λίγο τη διαφορά και με μακρινά σουτ (20-13).

Ο Έλληνας σέντερ και ο Αμίνου έκαναν «πάρτι» και στις δύο ρακέτες, σκληραίνοντας την άμυνα και ολοκληρώνοντας επιθετικά την ανατροπή με ένα γκολ-φάουλ του δεύτερου για τους φιλοξενούμενους σε ένα συνολικό επιμέρους 4-20 (21-22 στο 14'). Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν άφησαν την κατάσταση να τους ξεφύγει, βλέποντας τον Θριτ να παίρνει ηγετικό ρόλο έναντι ενός Λαυρίου, που έχασε ξανά τον προσανατολισμό του και επέμενε υπερβολικά στο μακρινό σουτ, για να πάρουν ελαφρύ προβάδισμα στο ημίχρονο (38-35).

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου εξελίχθηκαν σε ένα ματς ανάμεσα σε Λάρισα... και Κάρτερ, με τον γκαρντ του Λαυρίου να παλεύει επί της ουσίας μόνος του απέναντι σε μια ομάδα, που είχε εξαιρετικά ορθολογικές επιλογές, με τον Σπαν να δίνει λύσεις από την περιφέρεια και τον Κρουμπάλι να στηρίζει τη Λάρισα από τη ρακέτα (50-45 στο 27'). Οι παίκτες του Παπανικολόπουλου συνέχισαν να προκαλούν θαυμασμό για την επιθετική συνέπεια και την ψυχραιμία τους, τη στιγμή που και ο Κακλαμανάκης προσπάθησε στην απέναντι πλευρά να βοηθήσει, με ένα τρίποντο του Χάντσον στην εκπνοή του δεκαλέπτου να δείχνει ποιος είχε υπέρ του την ψυχολογία (57-50).

Ο Μουράτος βρήκε ρυθμό κυρίως στην οργάνωση στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό φάνηκε στην επιθετική λειτουργία του Λαυρίου, με τον Λιούις να γίνει αποδέκτης των ενεργειών του αρχικά και τον Κάρτερ να συνεχίζει τη δράση του, για να γίνει η ανατροπή και οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μετά από πολλή ώρα προβάδισμα (60-62 στο 35'). Από εκείνο το σημείο, μάλιστα, το γήπεδο έγινε... κατηφορικό για τη Λάρισα, αφού πολύ σύντομα οι παίκτες του Σερέλη θα έφταναν και στο +10 (62-72 στο 39'), τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς και... βάζοντας ξανά το τρένο στις ράγες (66-75).

Δεκάλεπτα: 20-13, 38-35, 57-50, 66-75

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ: Ο Τάισον Κάρτερ ήταν εκείνος, που με την επιμονή του έδωσε «ώθηση» να γυρίσει το ματς, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και τελειώνοντας με 19 πόντους, τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Λάρισα έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια, αλλά όταν έχεις 12 παραπάνω λάθη (18-6), άρα και ισάριθμες λιγότερες κατοχές, με συνολική διαφορά στις 10 (13-11 επιθετικά ριμπάουντ), τότε δεν είναι εύκολο να κρατήσεις μέχρι τέλους απέναντι σε μια ομάδα σαν το Λαύριο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ