23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαύριο-Ολυμπιακός 72-108: Ερυθρόλευκη τρομοκρατία! (vids+pics)

Το λιμάνι του Λαυρίου δέχθηκε μια... επίθεση ενός «σίφουνα» από τον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να είναι «ισοπεδωτικός» και να επικρατεί άνετα με 108-72, συνεχίζοντας σε εκπληκτική κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη κι έχοντας έρθει στην Basket League για να «τρομοκρατήσει» τους πάντες, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως έχει έρθει για να τα πάρει όλα.

Οι δύο ομάδες καμία διάθεση δεν είχαν να... κρυφτούν και από νωρίς άρχισαν με καλό επιθετικό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να απαντούν στο αρχικό 4-9 του Ολυμπιακού με μακρινά σουτ του Λιούις, για να πλησιάσει το Λαύριο σε απόσταση αναπνοής (10-11 στο 3'). Η συνέχεια εξελίχθηκε σε μια «μάχη» ψηλών μεταξύ Φαλ και Κακλαμανάκη, με μεγάλες κόντρες στη ρακέτα, για να περάσουν μπροστά οι παίκτες του Σερέλη, αλλά μετά το 19-18 ο Ουόκαπ άλλαξε τη μορφή του ματς, λύνοντας και δένοντας στις δύο μεριές και οδηγώντας σε επιμέρους 3-11, που έδωσε στους «ερυθρολεύκους» το πάνω χέρι (22-29).

Ο Σλούκας πήρε τη σκυτάλη στην αρχή της δεύτερης περιόδου, σκοράροντας και φέρνοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για τους φιλοξενούμενους (24-34 στο 13'). Ο Πρίντεζης πήρε επίσης τις δικές του «μάχες» και πρόσφερε σπουδαίες λύσεις στην ομάδα του, έχοντας και τη στήριξη του Ζαν Σαρλ και του Μάρτιν χαμηλά, με συνέπεια οι παίκτες του Μπαρτζώκα να μείνουν σταθερά σε ασφαλή απόσταση από το Λαύριο, που δεν μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά μόνο με τις εμπνεύσεις του Μουράτου (38-49).

Ένα... σόου του Ντόρσεϊ έδειξε το δρόμο για τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο, που πολύ γρήγορα έφτασε και στο +20 με λέι απ του Βεζένκοφ στα μέσα της τρίτης περιόδου (44-64). Σε εκείνο το σημείο, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους Πειραιώτες, με το Λαύριο να έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό του και τους Λαρεντζάκη-Φαλ να ακολουθούν, προσφέροντας στην ομάδα τους ένα «εκκωφαντικό» τρίτο δεκάλεπτο στο συνολικό απολογισμό, κοντεύοντας την απόσταση στους 40 πόντους (51-88).

Το Λαύριο προσπάθησε να... σώσει όσα μπορούσε στο τελευταίο, διαδικαστικό επί της ουσίας δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός συνέιζε ακάθεκτος, κάνοντας διαχείριση και δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες του με λιγότερο χρόνο να πάρουν την ευκαιρία τους για μεγαλύτερη συμμετοχή. Άπαντες οι παίκτες του Μπαρτζώκα σκόραραν και οι 100 πόντοι ξεπεράστηκαν μαζί με τη συμπλήρωση των 40 πόντων διαφοράς με το τρίποντο του Πρίντεζη στο 36ο λεπτό (62-102). Ο Σερέλης έκανε αντίστοιχες κινήσεις και τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς να γίνει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή, με τον Ολυμπιακό να στέλνει το μήνυμά του (72-108).

Δεκάλεπτα: 22-29, 38-49, 51-88, 72-108

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΣΟΟΥ: Ο Ολυμπιακός είχε όλους σχεδόν τους παίκτες του σε εξαιρετική κατάσταση και θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε αρκετούς. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, όμως, ήταν εκείνος που πρώτος «έσπρωξε» την ομάδα του σε αυτή την άνετη επικράτηση, με 22 πόντους και 7/9 σουτ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε λύσεις στο σημείο, όπου άρχισε να ξεφεύγει, με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και μια εμφάνιση που δείχνει πως είναι... σαν το παλιό καλό κρασί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δεν είναι μονάχα η διαφορά έξι κατοχών (12-14 επιθετικά ριμπάουντ και 15-11 λάθη), αλλά και τα μακρινά σουτ, καθώς όταν η μία πλευρά, χαμηλότερης δυναμικότητας, σκοράρει με 3/22 τρίποντα και η άλλη έχει 12/24, τότε δικαιολογείται η τόσο μεγάλη διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ