23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λάρισα – Αρης 84-81: Επιβίωσε στο θρίλερ και ανάσανε βαθιά

Η Λάρισα το... έπιασε από εκεί που το άφησε πριν από 28 μέρες, όταν είχε νικήσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα και σήμερα με το εντός έδρας 84-81 επί του Αρη πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και τρίτη στο πρωτάθλημα. Με ρεκόρ 3-7 πλέον οι Πατρινοί πλησίασαν τον Αρη που έχει 4-6, αλλά αναμένει και απόφαση από τον αθλητικό δικαστή που κανείς δε μπορεί να προδικάσει αν θα τον αφήσει στον ίδιο βαθμολογικό απολογισμό. Καλύτερη η ομάδα του Φώτη Τακιανού άξιζε τη νίκη, αν και ο Αρης με ατομικά ξεσπάσματα πήγε στο τέλος να «κλέψει» το ματς.  Η Λάρισα έπαιξε χωρίς τον Μάριτς που είχε ενοχλήσεις στο πόδι, ο Αρης είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Η Λάρισα βρήκε... μουδιασμένο Αρη στο ξεκίνημα και πήγε στο 10-2 στο 4', όμως σταδιακά ο Χάνλαν έδωσε λύσεις και το 22-19 του δεκαλέπτου είχε 12 δικούς του πόντους.

Ενα ξέσπασμα των γηπεδούχων στην εκκίνηση και του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε το 33-23 στο 14', όμως αυτή τη φορά πήρε σειρά ο Κάουαν για να ξαναφέρει τον Αρη στο 33-32 στο 16'30''. Η Λάρισα έκλεισε το ημίχρονο με 45-41, με Τσαϊρέλη και Κρουμπάλι να είναι τα επιθετικά της στηρίγματα και συνολικά μια πιο σταθερή παρουσία. 

Η Λάρισα συνέχισε να παίζει πιο 0μαδικά και στην τρίτη περίοδο την οποία έκλεισε στο +10, 66-56, μπήκε με σημαντικό προβάδισμα στην τελική ευθεία, αλλά εκεί τα πράγματα άλλαξαν.

Η άμυνα του Αρη δυνάμωσε απότομα, ο Κάουαν έβαζε τα πάντα μπροστά και στο 38'30'' ο Αρης προηγήθηκε για πρώτη φορά με καλάθι και φάουλ του Κάουαν 77-79. 

Ο Μούντι ισφάρισε, ο Αρης έχασε επίθεση και στα 38'' ο Παπαντωνίου έβαλε τρίποντο για το 82-79. Ο Κέλι πήγε στις βολές στα 32'', τις έχασε και τις δύο όμως αμέσως μετά τον μιμήθηκε και ο Μούντι. Ο Κέλι στα 14'' μείωσε σε 82-81, ο Λόκετ έκλεψε από τον Τσαϊρέλη, ο Αρης είχε μια επίθεση, αλλά ο Κρουμπάλι έβαλε τα χέρια του στη διείσδυση του Κάουαν και κέρδισε τζάμπολ με το βελάκι να είναι για τη Λάρισα. Ο Μούντι πήρε τις βολές αμέσως, αυτή τη φορά τις έβαλε για το 84-81, ο Καμάρας πήρε το τρίποντο στην επαναφορά, αστόχησε και το ματς έληξε.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ: Ο Ουσμάν Κρουμπάλι ήταν ο αθόρυβος σκόρερ της Λάρισας. Τελείωσε το ματς με 20 πόντους αφού δε βρήκε έστω έναν αντίπαλο να μπορεί να τον κοντράρει μέσα στις ρακέτες και έστησε πάρτι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μια εξαιρετικά ισορροπημένη στατιστικά αναμέτρηση, η αστοχία στις βολές έπαιξαν ρόλο. Ο Αρης έχασε 10 από τις 27 που εκτέλεσε, η Λάρισα 9 αλλά σούταρε και κάποιες παραπάνω, 34 και οι οκτώ πόντοι εύκολοι παραπάνω που πήραν τελικά οι Θεσσαλοί φάνηκαν παραπάνω από χρήσιμοι στο τέλος. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ