17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κόσμο στα γήπεδα θέλει το ΝΒΑ

Το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο και η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της οι αγώνες να διεξαχθούν με παρουσία φιλάθλων, έστω κι αν ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος.

Η σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε στη «φούσκα» της Disney World του Ορλάντο, χωρίς κόσμο. Μόνο στενά συγγενικά πρόσωπα των παικτών έδωσαν το παρών κι αυτά όχι από την αρχή των παιχνιδιών, αλλά μόνο στα τελευταία ματς των πλέι οφ. Η νέα αγωνιστική περίοδος, 2020-2021, αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στα γήπεδα των ομάδων.

Το ΝΒΑ και ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, τα βρήκαν με την Ένωση Παικτών ΝΒΑ για το πρώτο «τζάμπολ» και τώρα μπορούν να προχωρήσουν τις σκέψεις τους για το πώς θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στα πλάνα τους είναι το παρών στα κλειστά να δίνει το 25% των φιλάθλων, εννοείται φορώντας μάσκα, διατηρώντας τις αποστάσεις και με άλλους περιορισμούς που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, θα ήθελαν να αυξηθεί στο 50%, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Βέβαια, ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί ανά πολιτεία, ενώ οι Τορόντο Ράπτορς που εδρεύουν στον Καναδά έχουν ήδη σκεφθεί τη μετακόμισή τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα με τις μετακινήσεις και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την καναδική κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ιού COVID-19, σε ολόκληρο τον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ