13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόρφας, Γιαννόπουλος… στα χνάρια του πατέρα (pics)

Πολλές και ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις παικτών που παίρνουν σκυτάλη από τον διάσημο πατέρα, ο οποίος, προηγουμένως, άφησε το αποτύπωμά του στο μπάσκετ. Οπως για παράδειγμα και ο Στέφανος Κόρφας με τον Αλέξανδρο Γιαννόπουλο.


 
Οι δύο νεαροί άσοι του Ψυχικού έχουν πάρει ήδη την βαριά μπασκετική κληρονομιά. Ο ένας από τον Τζον Κόρφα, τον θρυλικό «Τεν Τεν» του ελληνικού μπάσκετ. Και ο έτερος από τον Γιάννη Γιαννόπουλο, νυν προπονητή και παλαίμαχο άσο του Παγκρατίου. Γιαννόπουλος πατέρας και γιος αναμένεται να βρεθούν μάλιστα, αντίπαλοι στην φετινή Α2. Σε ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία.
 

 
Οι πατεράδες κληροδοτούν στους γιους, στους διαδόχους τους το DNA του μπάσκετ. Άλλοι ξεπερνούν τους μπαμπάδες, άλλοι κάνουν μία ανάλογη καριέρα, άλλοι ίσως δεν έχουν σε βάθος χρόνου την ίδια λάμψη. Ολα φαίνονται στα παρκέ. Τίποτα δεν χαρίζεται. Και το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα.
 
Ας εστιάσουμε σε μερικές μόνο από τις (πολλές) άλλες τρέχουσες περιπτώσεις, που μπορεί και να απασχολήσουν σύντομα. Είναι επίσης, λοιπόν, στο προσκήνιο, οι γιοι του Δημήτρη Αβδάλα, Νεοκλής και Γιάννης. Είναι ακόμη, ο Αντώνης Σιγάλας, γιος του «Ράμπο», Γιώργου Σιγάλα.


 
Το βασικό θέμα είναι οι εκκολακπτόμενοι άσοι να ακολουθήσουν τις συμβουλές των φημισμένων γονιών, χωρίς απαραίτητα να κοιτάξουν να... κοπιάρουν κινήσεις και στυλ. Αν και αυτό, μερικές φορές, είναι αναπόφευκτo. Καθένας εξάλλου, είναι διαφορετικός, με ξεχωριστή προσωπικότητα και οι χαρακτήρες χτίζονται μέσα από την δυσκολία των αγώνων. Εκεί κρίνονται όλα. Η τέχνη και έμφυτη είναι φυσικά, αλλά και δουλεύεται, εξίσου. Το ταλέντο, επίσης. Το... άστρο, η τύχη, όλα αυτά, είναι ένα άλλο θέμα.


 
Στο πρόσφατο φιλικό πάντως, Πανερυθραϊκός-Ψυχικό, δεν υπήρξε η δυνατότητα να δούμε τους Κόρφα και Γιαννόπουλο τους νεότερους, σε δράση. Ο μεν Κόρφας ήταν ακόμη ανέτοιμος, ο δε Γιαννόπουλος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το μέλλον ωστόσο, είναι μπροστά για τους δύο άσους και όλους τους καινούριους πρωταγωνιστές. Η ευκαιρία είναι στο χέρι τους, όσο και αν το «βάρος» της παράδοσης είναι ιδιαίτερο. Στις φωτογραφίες, βλέπετε εικόνα τόσο από το ματς της Ερυθραίας, όσο και από πατεράδες και υιούς εν δράσει στα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ