21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κρούσματα κορονοϊού στον Προμηθέα, δεν πάει Σλοβενία

Τρία θετικά κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στον Προμηθέα Πατρών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το ταξίδι του στη Σλοβενία εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησής του με την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα, για την 5η αγωνιστική του Eurocup.

Προς αναβολή οδεύει η εκτός έδρας αναμέτρηση του αχαϊκού συγκροτήματος, στην «Arena Stozice», αφού ο ιός COVID-19 «χτύπησε» και πάλι την ομάδα. Τρία μέλη της νόσησαν και η αποστολή, αντί να αναχωρήσει για τη Βιέννη -και από εκεί θα συνέχιζε οδικώς το ταξίδι μέχρι τη Λιουμπλιάνα- σπεύδει για να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα τρία μέλη που βρέθηκαν θετικά τέθηκαν σε εφταήμερη απομόνωση, ενώ άμεσα θα γίνουν απολυμάνσεις στο «Δημήτρης Τόφαλος» και σε άλλους χώρους. Όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, παίκτες, προπονητές και προσωπικό, τίθενται -για διάστημα δέκα ημερών- σε αυξημένη επιτήρηση, όπως επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Eurocup ενημερώθηκε ήδη για τη ματαίωση του ταξιδιού του Προμηθέα Πατρών, προκειμένου να προχωρήσει στην αναβολή του ματς που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη (28/10, 19.30). Στον… αέρα βρίσκονται πλέον και τα παιχνίδια που ακολουθούν, εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό για την Basket League (01/11) και με αντίπαλο την Γκραν Κανάρια (04/11).

Θυμίζουμε πως ο ιός COVID-19 είχε «χτυπήσει» την ομάδα και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, με αποτέλεσμα να διακοπούν -τον περασμένο Αύγουστο- οι προπονήσεις, ενώ αναβλήθηκε η πρεμιέρα του Προμηθέα Πατρών στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στο Λαύριο εξαιτίας θετικών κρουσμάτων στις τάξεις των αντιπάλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα Πάτρας:

«Ο Προμηθέας Πάτρας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει πως κατά την τελευταία εξέταση (από τους τακτικούς κι επαναλαμβανόμενους ελέγχους για covid-19 που πραγματοποιούνται από την ΚΑΕ) 3 από τα 32 τεστ που διενεργήθηκαν παρουσιάστηκαν θετικά. Οι υπεύθυνοι της ομάδας ενημέρωσαν άμεσα τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, όπου μετέχει ο Προμηθέας (ΕΣΑΚΕ και Euroleague) και ακολουθούνται πιστά όσα προβλέπονται από τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α., του Ε.Ο.Δ.Υ., του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και της Euroleague για διαχείριση κρούσματος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ