19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κρις Χουγκάζ: Στα Πυρηναία η στάση έγινε «σπίτι» (pics)

Ο Κρις Χουγκάζ έχει γίνει συνειδητά ένας πολίτης της μπασκετικής Ευρώπης. Η Γαλλία είναι η έκτη χώρα που τον στεγάζει επαγγελματικά, αλλά αυτή τη φορά... ρίζωσε. Στα Πυρηναία, στα σύνορα με την Ισπανία, η Ουνιόν Ταρμπ / Λουρντ θα είναι η ομάδα του για δύο ακόμα χρόνια και με δύο να έχουν ήδη προηγηθεί. Με σταθερά βήματα φτιάχνουν κάτι που από ότι φαίνεται τους «γεμίζει» όλους και θα το συνεχίσουν. Λίγο πριν ολοκληρώσει το βασικό στάδιο του σχεδιασμού με τους διοικούντες και πάρει το δρόμο για την Ελλάδα για να απολαύσει τη συντροφιά των δικών του ανθρώπων και τις θάλασσες της αγαπημένης του Νέας Μάκρης, ο Ελληνας προπονητής έγραψε στο Basketa.gr ένα γράμμα απολογισμού, συστάσεων και... προγραμματισμού.

=============

Καλημέρα από τα Πυρηναία, τα φυσικά σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία, όπου υπάρχει κι εδώ μπάσκετ, εκτός των αγαπημένων αθλημάτων, του ποδοσφαίρου και του ράγκμπι. Τελείωσε η δεύτερη σεζόν μου στην Union Tarbes/Lourdes, Ένωση δύο ομάδων πόλεων δηλαδή, του μεγαλύτερου Ταρμπ και της γνωστής Λούρδης που είναι παγκόσμιος θρησκευτικός προορισμός για τους Καθολικούς.

Ποιός θα φανταζόταν ότι ερχόμενος στην ομάδα τον Νοέμβριο του '19,με αρνητικό τότε ρεκόρ η ομάδα, 2Ν-10Η,ότι όχι μόνο θα σωθεί αλλά θα περάσει και στα πλέι οφ και πέρσι και φέτος. Πλέι οφ όμως που δεν έγιναν ποτέ και τις δύο χρονιές λόγω της πανδημίας. Ο ιός ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός λοιπόν όλων των πρωταθλημάτων αλλά και γενικότερα της Γαλλίας που επλήγη βάναυσα αφού μετράει 110.000 θύματα ως τώρα. Ήταν πρωτόγνωρες οι καταστάσεις και είμαστε τυχεροί που περάσαμε όλοι τον ιό στην ομάδα μας, χωρίς μεγάλα προβλήματα ευτυχώς .

Στο αγωνιστικό κομμάτι για άλλη μια φορά η γνωστή πετυχημένη συνταγή, που μια νεανική ομάδα, η νεανικότερη, καταθέτει το ταλέντο, την ενέργεια και τα όνειρα της και απολαμβάνει μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Έκτη διαφορετική χώρα, εκτός της χώρας μας, που το απολαμβάνω αυτό. Το πρωτάθλημα της ΝΜ1 είναι το αντίστοιχο της Β' Εθνικής μας, όμως πρόκειται για ένα άκρως επαγγελματικά πρωτάθλημα με οργανωμένες και ακριβές ομάδες.

Το Ταρμπ βρίσκεται κοντά σε σημαντικές ομάδες και πόλεις της Γαλλίας και της Ισπανίας, όπως Σαν Σεμπάστιαν, Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα, Πο, Τουλούζη. Στην Ισπανία δεν γινόταν φέτος να πάω αλλά παρακολουθώ πολλά παιχνίδια της Πο Ορτεζ, όπου ακούγεται ότι θα την αναλάβει μια ομάδα Αμερικανών με τον Ομοσπονδιακό μας πλέον προπονητή, Ρικ Πιτίνο, σε συμβουλευτικό ρόλο. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, προέκυψε και μια απρόσμενη παρέα, με την έλευση του Γιάννη Κουζέλογλου στην ομάδα και έτσι γίναμε δύο οι Ελληνες... των Πυρηναίων.

Με μεγάλη χαρά ανανεώσαμε την συνεργασία μας με την ομάδα για άλλα 2 χρόνια και θα κάνω ότι μπορώ να ικανοποιήσω τα όνειρα της διοίκησης που έχει όραμα και των υπέροχων φιλάθλων που ανυπομονώ να τους δω κοντά μας και πάλι. Σε αυτή την πόλη των 50.000 κατοίκων, το γήπεδο των 2.000 θέσεων αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και ιδιαίτερων εκδηλώσεων. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα, τόσο την αντρική όσο και τη γυναικεία που πρωταγωνιστεί στη Γαλλία και έχει συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Το μπάσκετ έχει πατρίδα και μέλλον, όπου υπάρχει κίνητρο, όραμα, προγραμματισμός και υπομονή. Πιστός λοιπόν στο ανοιχτό μπασκετικό μου "διαβατήριο", επέλεξα να ταξιδεύω παντού στον κόσμο και όπου μπορώ να δουλεύω με τις αρχές και τις αξίες μου. Ελπίζω η Γαλλία να με φιλοξενήσει για πολύ καιρό ακόμα. Καλό καλοκαίρι!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ