17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιωνικός, ο «παράδεισος» των Ελλήνων παικτών (pic+vids)

Τα διαπιστευτήρια του Ιωνικού σε σχέση με την εμπιστοσύνη στο ελληνικό στοιχείο είχαν δοθεί με έμφαση από πέρυσι. Παρότι ήταν μόλις η πρώτη χρονιά στη Basket League μετά από δεκαετίες και λογικά υπήρχε το άγχος της παραμονής, οι άνθρωποι της ομάδας πόνταραν στο ελληνικό στοιχεία και δικαιώθηκαν. Ο Νίκος Χουγκάζ έφτασε στην Εθνική Ανδρών και στη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε μια χρονιά πρωταγωνιστή, ο Ανδρέας Πετρόπουλος εδραιώθηκε και πήρε τη μεταγραφή στην ΑΕΚ, μιλώντας για τα πιο εμφατικά παραδείγματα.

Η φιλοσοφία όχι μόνο δεν άλλαξε στη δεύτερη χρονιά, αλλά δείχνει να ενισχύθηκε. Με τον Χουγκάζ να έχει μείνει σαν δανεικός για έναν ακόμα χρόνο, αποκτήθηκε ο Κωστής Γόντικας, πήραν την ευκαιρία τους για καθιέρωση ο Ιωσήφ Κολοβέρος και ο Νίκος Αρσενόπουλος, βρήκε χώρο για να πατήσει γερά ο Γιώργος Γκιουζέλης, συνεχίζει να παίρνει τις εμπειρίες του ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, ένιωσε εμπιστοσύνη και βρήκε τον ρόλο του ο Σπύρος Μούρτος, πείστηκε από το όλο πλάνο και ο πολύπειρος Γιάννης Αθηναίου για να ηγηθεί της προσπάθειας.

Το «αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε» του Βαγγέλη Τσάπα, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία μετά τη χθεσινή δραματική νίκη επί του Αρη στην παράταση, μάλλον... περιττό ήταν. Ο ίδιος ο Τσάπας εξάλλου φημίζεται για την «εμμονή» του με τους Ελληνες παίκτες και είδε χθες άλλη μια φορά να δικαιώνονται οι επιλογές.

Δεν ήταν μόνο τα φανερά, ότι το δίδυμο Κολοβέρου - Χουγκάζ ηγήθηκε της μεγάλης προσπάθειας και της νίκης. Ηταν ότι από τα 225 αγωνιστικά λεπτά του Ιωνικού μόλις τα 70 ανήκαν σε ξένους παίκτες και τα 155 στους Ελληνες. Ετσι κι αλλιώς, ο Ιωνικός έχει μόλις τέσσερις ξένους στο ρόστερ και μάλιστα ο ένας, ο Μουχαϊμίν είναι ένα στοίχημα αφού πρόκειται για πιτσιρικά που κάνει από πέρυσι στη Νίκαια τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Οι 62 από τους 93 πόντους προήλθαν από ελληνικά χέρια, οι καθοριστικές φάσεις ήταν σε ελληνικά χέρια, αφού και η δουλειά των Αθηναίου και Γόντικα στα δύσκολα ήταν πολύτιμη και συνολικά ο Ιωνικός πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη, για το πρωτάθλημα, μιλώντας... ελληνικά.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ