25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κρικ αντί Κουκς στην Αυστραλία

O Μιτς Κρικ θα αντικαταστήσει τον άτυχο Ξαβιέ Κουκς στο ρόστερ της Εθνικής Αυστραλίας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ της Στρασμπούρ τραυματίστηκε, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντρέι Λεμάνις να αναγκάζεται να αλλάξει την τελική σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Σάουθ Ιστ Μελμπούρν Φοίνιξ κέρδισε τη «μάχη» με τον Μπροκ Μότουμ (Βαλένθια) και θα είναι εκείνος που θα ενσωματωθεί και πάλι στην προετοιμασία, στο Περθ, στο δρόμο για τα ασιατικά παρκέ.

Ο Μιτς Κρικ έπαιξε πέρυσι στην G-League με τους Λονγκ Άιλαντ Νετς, έχοντας κατά μέσο όρο 15,3π. και 5,5 ριμπάουντ, ενώ αγωνίστηκε και σε ένα ματς ΝΒΑ με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς (5π., δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο σε 12’). Έκανε το ντεμπούτο του στα «καγκουρό» το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 και συμμετείχε με την Εθνική Ανδρών στα προκριματικά, όντας πρώτος σκόρερ της με μ.ό. 14π. και δεύτερος ριμπάουντερ με μ.ό. 7,7 ριμπάουντ σε έξι αναμετρήσεις. Είχε, ακόμα, κατά μ.ό. 2,7 ασίστ.

Η Αυστραλία έχει κληρωθεί στον Η’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ντογκουάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λιθουανία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θα δώσει φιλικά στο Περθ με τον Καναδά (16-17/08), στο Σίδνεϊ με τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ (20-22/08), ενώ θα παίξει με τις ΗΠΑ και στη Μελβούρνη (24/08). Το τελευταίο φιλικό της, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, θα λάβει χώρα στο Σίδνεϊ, αντιμετωπίζοντας και πάλι τον Καναδά (26/08).

Οι υπόλοιποι έντεκα παίκτες, που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο φετινό «ραντεβού», είναι οι NBAers Άρον Μπέινς (Φοίνιξ Σανς), Τζόνα Μπόλντεν (Φιλαδέλφεια Σίξερς), ΜάθιουΝτελαβεντόβα (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Τζο Ίνγκλις (Γιούτα Τζαζ), Πάτι Μιλς (Σαν Αντόνιο Σπερς) και Άντριου Μπόγκουτ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Σίντνεϊ Κινγκς) και οι Τζοκ Λαντέιλ (Ζαλγκίρις Κάουνας), Κάμερον Γκλίντον (Μπρισμπέιν Μπούλετς), Κρις Γκούντινγκ (Μελμπούρν Γιουνάιτεντ), Νίκολας Κέι (Περθ Ουάιλτκας) και Νέιθαν Σόμπεϊ (Μπρισμπέιν Μπούλετς).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ