25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πλήγμα στην Αυστραλία με Κουκς

Η Αυστραλία ανακοίνωσε νωρίς νωρίς το ρόστερ της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, αλλά ο Αντρέι Λεμάνις θα αναγκαστεί να κάνει αλλαγές.

Ο Ξαβιέ Κουκς, που επιλέχθηκε στην τελική δωδεκάδα, δεν θα καταστεί τελικά δυνατό να δώσει το παρών στα ασιατικά παρκέ, καθώς τραυματίστηκε νωρίτερα μες στην εβδομάδα στο αριστερό γόνατο, κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Περθ, και δεν προλαβαίνει να επανέλθει. Εξάλλου, σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις υπέστη ρήξη μηνίσκου. Εφόσον επιβεβαιωθεί ο σοβαρός τραυματισμός του, μετά τις νέες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, θα αναγκαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και μετά την επέμβαση θα προσδιοριστεί ο χρόνος επανόδου του στα παρκέ.

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ της Στρασμπούρ είχε πάρει τη θέση του Θον Μέικερ στην προεπιλογή και στα ασιατικά παρκέ θα έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Αναμενόταν να αποτελέσει την εναλλακτική λύση, πίσω από τον NBAer Τζο Ίνγκλις, αλλά τώρα ο 50χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός θα πρέπει να βρει άλλον παίκτη για να στηριχθεί πάνω του, με τους Μιτς Κρικ και Μπροκ Μότουμ να φαντάζουν ως οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Η Αυστραλία έχει κληρωθεί στον Η’ Όμιλο, που θα διεξαχθεί στην πόλη Ντογκουάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λιθουανία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ