21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κουμπούρας στο basketa : «Η Κως έχει αγκαλιάσει την ομάδα»

Ο Φάνης Κουμπούρας αποτελεί έναν από τους παίκτες που κοσμούν με την παρουσία τους το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Στα 34 του χρόνια ο έμπειρος γκαρντ, αποφάσισε να απορρίψει και προτάσεις από την Stoiximan.gr BASKET LEAGUE για να αγωνιστεί στο νεοφώτιστο Ιπποκράτη, και με το «καλημέρα» έκανε όλη την Κω να τον λατρέψει με το τρελό τρίποντο που πέτυχε με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό στο φινάλε.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο basketa.gr, και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σουτ τόνισε ότι ήταν τυχερό, και πως το παιχνίδι δεν έπρεπε να φτάσει να κριθεί σε αυτό το σημείο. Επίσης μίλησε με θέρμη για τον κόσμο στην Κω και το πως έχει αγκαλιάσει την ομάδα, ενώ έδειξε να προβληματίζεται για το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες παίκτες δεν βρίσκουν την θέση τους στην Α1!

-Φάνη με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έγινες ο ήρωας της πρεμιέρας με ένα καθοριστικό τρίποντο. Πρόλαβες να σκεφτείς τίποτα πριν σουτάρεις ;

Το τρίποντο ήταν τυχερό. Σε αυτές τις φάσεις δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τίποτα,, απλά σουτάρεις. Ωστόσο δεν έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία φάση, γιατί είχαμε μια καλή διαφορά στα τελευταία 2 λεπτά και δεν την κρατήσαμε.

-Οι άνθρωποι στην Κω κάνουν μια νέα προσπάθεια, και εσύ αποφάσισες να αφήσεις τις μεγαλύτερες κατηγορίες για την Α2. Τι ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, και ο Χάρης Κουλουριώτης ήταν μια αιτία από την κοινή σας πορεία στον Αίολο Αστακού ;

Στην Κω έχει αρχίσει εδώ και 2-3 χρόνια μια πολύ καλή προσπάθεια, από τον πρόεδρο της ομάδας κ.Χαρτοφύλη. Και βέβαια προσωπικά θέλω να παίζω στην Α1, και θέλω να γυρίσω εκεί αλλά όταν οι συνθήκες δεν στο επιτρέπουν, προσπαθώ να διαλέγω ομάδες με προοπτική και μέλλον. Η σχέση μου με τον κόουτς έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου, γιατί έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά και στον Αστακό αλλά και στο Ρέθυμνο.

-Δώσατε χαρά στον κόσμο της Κω. Πόσο σας έχει αγκαλιάσει και πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό ;

Ο κόσμος στο νησί είναι πολύ κοντά στην ομάδα, και ήξερα ότι γεμίζει το γήπεδο στα παιχνίδια μας, αλλά στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό ήταν πολύ θερμός και μας βοήθησε αρκετά. Είναι ωραία να βλέπεις τον κόσμο να έχει καταλάβει ότι μπορεί να έρθει στο γήπεδο για δυο ώρες για να περάσει καλά και να διασκεδάσει το παιχνίδι. Γενικά, κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, και εμείς είμαστε μια ομάδα ανέτοιμη, γιατί εκτός ότι δεν έχουμε παίξει φιλικά παιχνίδια, είχαμε και δυο εβδομάδες πρόβλημα με το γήπεδο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση.

-Είσαι νεοφερμένος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, το οποίο μαζί με την δική σου παρουσία διαθέτει μια πλειάδα αστέρων. Πως βλέπεις το επίπεδο από την μικρή σου εμπειρία ως τώρα ;

Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο όπως φαίνεται! Υπάρχουν πολλές καλές και σοβαρές ομάδες, με δυνατές έδρες και μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία! Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα ωραίο για να παρακολουθήσεις πρωτάθλημα.

-Ερχόμενος στην Κω, τι ήταν αυτό που συνάντησες, πως είδες τις συνθήκες, και ποίοι οι στόχοι της νέας σου ομάδας ;

Στην Κω, με την έλευση του ο κόουτς προσπαθεί να βάλει την ομάδα σε ένα επαγγελματικό επίπεδο, και βλέπεις ότι υπάρχει μια πολλή θετική ανταπόκριση. Για τους στόχους πιστεύω ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε, γιατί είναι μια καινούργια ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα που δεν το ξέρουμε καλά. Θα προσπαθήσουμε να ήμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται, για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

-Ο Φάνης Κουμπούρας δίνει λάμψη στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Πως κρίνεις το γεγονός ότι αρκετοί Έλληνες παίκτες με ποιότητα αφήνουν την Basket League, ακόμα και την Α2, και αγωνίζονται στο εν λόγω πρωτάθλημα ;Το γιατί αρκετοί παίκτες δεν παίζουν τα τελευταία χρόνια στην Α1 είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι ασχολούνται με το άθλημα! Προφανώς δεν είναι μια τυχαία επιλογή!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ