18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κολοσσός Ρόδου-Απόλλων Πάτρας 73-56: Η… μέγγενη έδωσε την πρώτη νίκη (pics)

Ο Κολοσσός Ρόδου έπαιξε εκπληκτική άμυνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο και νίκησε εντός έδρας τον Απόλλωνα Πάτρας με 73-56, για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα ήταν σπουδαία στο αμυντικό κομμάτι κι έκανε σεφτέ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετά την ήττα της πρεμιέρας στη Λάρισα. Στον αντίποδα οι Πατρινοί δεν ήταν το ίδιο καλοί με την πρώτη «στροφή» -είχαν νικήσει τον Ιωνικό- και υπέστησαν την πρώτη τους ήττα.

Αρκετά παραγωγικές ήταν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται (21-25) έχοντας αποδώσει εξαιρετικά στην επίθεση. Όπως αναμενόταν η δεύτερη περίοδος δεν ήταν το ίδιο θεαματική και το ημίχρονο έληξε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 37-30.

Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους παίκτες του Νίκου Βετούλα να ξεφεύγουν για πρώτη φορά με διαφορά εννιά πόντων (30-39), όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με σερί 11-0 προσπέρασαν 41-39. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού της Καλλιθέας έγραφε 53-52 κι όλα ήταν ανοιχτά.

Ο Κολοσσός είχε βρει τον τρόπο για να φτάσει στη νίκη. Το «όπλο» του ήταν η άμυνα και δεχόμενος μόλις δύο πόντους στα οκτώ πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ξέφυγε έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει και η κόρνα της λήξης τον βρήκε να πανηγυρίζει τη νίκη με 73-56.

Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ... ΕΓΓΥΗΣΗ: Ο Κένι Ουίλιαμς με 19 πόντους ήταν εκείνος που ηγήθηκε για τους Ροδίτες, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τον Μπλαζ Μέζιτσεκ με 13 και τον Στέφαν Ποτ. Σημαντικές οι βοήθειες που έδωσε στο τέλος και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ενώ ο Κιμ Τιλί «κατέβασε» 14 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ο Ορλάντο Κόουλμαν προσπάθησε με 16 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν ντέρμπι και τα π0οσοστά στα σουτ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα του, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν όλους κι όλους τέσσερις πόντους. Η κομβική επικράτηση του Κολοσσού ήταν στα ριμπάουντ με 35-28. Παράλληλα είχε πολύ καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών με 22-13, την ώρα που οι Πατρινοί έκαναν 14 λάθη και μόλις 9 ασίστ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ