18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κολοσσός-Ολυμπιακός 67-94: Γύρισε και… το φώναξε (pics)

Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερο, λόγω του χαμού του σπουδαίου Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ολυμπιακός τον τίμησε μαζί με τον Κολοσσό στο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας, επικράτησε άνετα με 94-67 στη Ρόδο και πέρασε στην δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης, επιστρέφοντας επισήμως με την κανονική του ομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις και στέλνοντας μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να ποστάρει τον Λόσον και να πιέσει στην άμυνά του, έχοντας και ως  «σκιάχτρο» τον Φαλ, με τον Σλούκα να δημιουργεί εξαρχής (3-6 στο 3'), αλλά τον Κολοσσό να βρίσκει τρόπο να αντιδράσει από τα 6.75 μέτρα. Οι «ερυθρόλευκοι» του άφηναν κάποια σουτ, βασιζόμενοι στον Φαλ για τη ρακέτα, με τον Ουίλιαμς και τον Μουμίροφ να ευστοχούν και τον Ξανθόπουλο να έρχεται για το +4 των Ροδιτών, νοικοκυρεύοντας ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας του (21-17 στο 8'). Το... φεστιβάλ τριπόντων συνεχίστηκε και από την άλλη πλευρά, με τον Φαλ επίσης να τελειώνει φάσεις, για να έχουν ελαφρά διαφορά υπέρ τους οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-28).

Ο Ντόρσεϊ ήταν ουσιαστικός στις ενέργειές του και ο Μάρτιν με τον Ζαν Σαρλ δημιουργούσαν ένα καλό δίδυμο στο «ζωγραφιστό», με τον Ολυμπιακό να βρίσκει και τις ευκαιρίες του να τρέξει το γήπεδο, όπως στο γκολ-φάουλ του Γάλλου που έφερε πολύ γρήγορα στο δεύτερο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά (30-41 στο 14'). Η άμυνα των Πειραιωτών συνέχισε να δίνει το σύνθημα απέναντι σε έναν απομονωμένο Ουίλιαμς και ο Μάρτιν συνέχισε να εντυπωσιάζει στις δύο πλευρές του παρκέ, «σφραγίζοντας» με τα αθλητικά του προσόντα και τη δύναμή του την ίδια τιμή στην ανάπαυλα (42-53).

Ο Ουόκαπ εξασφάλισε, μέσω της δικής του δράσης σε άμυνα και επίθεση, ότι η ομάδα του δεν υπήρχε περίπτωση να διατρέξει κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, σημείωσαν ένα σερί 0-11 και ο Κολοσσός... έφτυνε αίμα για να σκοράρει, πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι της τρίτης περιόδου στα μέσα της με τον Μαργαρίτη (44-64). Κάπου εκεί, αμφότερες οι πλευρές έκαναν δοκιμές, αποδεχόμενες πως ήδη όλα είχαν κριθεί, με συνέπεια ο ρυθμός να χαθεί και από το 4:17, όταν και σκόραρε ο Τιλί για το 46-64, να υπάρξουν μονάχα δύο εύστοχα καλάθια στο σύνολο, χωρίς φυσικά να αλλάξει κάτι ως προς το ενδιαφέρον για τον νικητή (48-66).

Με το κλίμα αυτό να επικρατεί, ο Ολυμπιακός άρχισε να χαλαρώνει και ο Κολοσσός βρήκε ορισμένους παίκτες, με τον Μίλερ και τον Ουίλιαμς να δείχνουν διάθεση. Μετά το τρίποντο του δεύτερου για το 60-73 στο 33ο λεπτό, όμως, φάνηκε πως οι «θαλασσί» δεν μπορούσαν να πλησιάσουν άλλο, με την ατομική ποιότητα και την καλή μέρα ορισμένων «ερυθρολεύκων» να διατηρούν άνετα την ομάδα τους... στον αυτόματο πιλότο, με τη διαφορά να ανεβαίνει ξανά πάνω από τους 20 πόντους κυρίως χάρη στον ορεξάτο Ζαν Σαρλ, για να τελειώσει το ματς σε ένα δίκαιο +27 (67-94).

Δεκάλεπτα: 26-28, 42-53, 48-66, 67-94

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Χ: Ο Τόμας Ουόκαπ φαίνεται πως έχει έρθει, για να προσφέρει σπουδαία στοιχεία στην περιφέρεια για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός έκανε... τα πάντα και στις δύο πλευρές με 12 πόντους, τρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος σε 19 λεπτά. Παράλληλα, ευχάριστη είναι και η νότα που δίνει ο Λιβιό Ζαν Σαρλ, ο οποίος μπορεί να γίνει μια σημαντική μονάδα, δίνοντας διάθεση και 15 πόντους με 6/7 σουτ. Δε μένει, φυσικά, απαρατήρητο και το double double 16 πόντων και 10 ριμπάουντ του Βεζένκοφ.

Ο ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Τάι Λόσον ήρθε με μεγάλες περγαμηνές, ως ένα αυθεντικό ταλέντο του ΝΒΑ που έχει γίνει... κοσμοναύτης, αποτελώντας πολυτέλεια για την Basket League. Ο Ουόκαπ, όμως, φρόντισε να τον εξαφανίσει και η πρώτη του εμφάνιση, με 6:58 λεπτά όπου μόνο κακό έκανε στον Κολοσσό, προβληματίζει αρκετά, αν και μπορεί με τον χρόνο να περνά, να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν πολύ λογικό να φέρει αυτή τη διαφορά, όταν η ισχυρή σκοράρει με 58% στα σουτ εντός παιδιάς και η πιο αδύναμη το κάνει με 44%.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ